Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “12 Eylül, tam anlamıyla her alanda batıya teslimiyettir, vatana, millete ihanettir.” dedi.

12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleştirilen ve Türk tarihinin kara lekesi niteliğinde olan darbenin 40. yılı nedeniyle bir açıklama yapan Tahtasız, faşist darbeyi nefretle lanetlediklerini vurguladı.

Tahtasız, açıklamasının devamında; “Bugün 12 Eylül faşist darbenin 40. yılı. Bugüne kadar olduğu gibi bugün de nefretle anıyor ve lanetliyoruz. 12 Eylül sıradan bir iktidar değişikliği, sıradan bir yönetim anlayışı değişikliği değildir. Bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kimyasını bozan bir dış müdahaledir. 12 Eylül, uygulanamayan 24 Ocak kararlarının uygulanması; Halit Narin’in deyimiyle patronların gülmesi zil takıp oynamasıdır. İşçi sınıfınınsa matem günüdür.12 Eylül emperyalist batıya koşulsuz teslimiyettir, ülkemizin açık sömürge haline dönüştürülmesinin yasal zemine oturtulma çalışmalarının başlangıcıdır.12 Eylül, ulusal kimliğimizin göz ardı edilerek ulusumuzu Araplaştırma çabalarının devlet eliyle yürütülmeye başlandığı gündür.12 Eylül, keyfiyetin, hukukun yerini alarak yüzbinlerce insanımızın mağdur edilmesidir.Bu nedenledir ki 12 Eylül faşist askeri darbesinin yol açtığı tahribatı ve halen devam eden hukukunu şiddetle reddediyor, darbecileri bir kez daha lanetliyorum. Kahrolsun faşist diktatörlükler, yaşasın demokrasi, yaşasın bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti.” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Haber Merkezi