Ticaret İl Müdürlüğü tarafından her yıl kutlanan 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü, bu yıl ÇESOB ev sahipliğinde kutlandı.
Kutlama programına Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım başta olmak üzere ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Daire Müdürleri, Esnaf Odası Başkanları, Tüketici Hakem Heyeti üyeleri ile Ticaret İl Müdürlüğü personelleri katıldı.

Programda konuşan Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, müdürlük olarak tüketicileri sahip oldukları yasal haklar konusunda bilgilendirme, eğitme ve koruma alanındaki öncülük görevlerini bugün olduğu gibi bunda sonra da yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi.

Konuşmasında Tüketici Hakem Heyeti'nin önemine de değinen Yıldırım, Tüketici Hakem Heyeti'nin tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunmasında önemli bir görev üstlendiğinin altını çizdi.

Tüketicilerin karşılaştıkları sorunlara ilişkin Alo 175 Tüketici Danışma Hattı'nı arayabileceklerini vurgulayan Fikret Yıldırım, tüm Çorum halkının 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü'nü kutladı.

Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım ayrıca, Çorum'da faaliyet gösteren galerici ve emlakçı esnafının yetki belgesi alması gerektiğini ifade ederek, bu iş kolundaki esnafların belgeleri müdürlükten temin edebileceklerini kaydetti.

Konuşmanın ardından ise tüketicilerin haklarının korunması noktasında yaptıkları hizmetlerden dolayı ÇESOB Başkanı Recep Gür ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal'a plaket hediye edildi.


Bu arada Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, Tüketici Hakem Heyeti üyeleriyle birlikte Vali Mustafa Çiftçi'yi de ziyaret ederek, çiçek takdim etti.