15 Temmuz Şehidi Mustafa Solak adına Alaca Büyükhırka Köyü’nde yapılan çeşme ve parkın açılışı gerçekleştirildi.
Şehit Mustafa Solak’ın oğlu Emre Solak, babasının hatırasına sahip çıkan dostlarını karşılayıp, tek tek ilgilenirken, Vali Necmeddin Kılıç da Solak ailesini yalnız bırakmadı.


Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Eyvaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, AK Parti Alaca İlçe Başkanı Halil İbrahim Şaltuğ, Alacalı 15 Temmuz Gazisi Mustafa Çağır, Ankara’dan gelen 15 Temmuz Gazileri, Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan, Alaca Büyükhırka Köyü Muhtarı Doğan Tunç ve çok sayıda köy sakininin katıldığı açılış töreni Kur’an tilaveti ile başladı.


Babası adına yapılan çeşme ve parkla ilgili duygularını dile getiren 15 Temmuz Şehidi Mustafa Solak’ın oğlu Emre Solak, emeği geçen herkese ve tüm davetlilere teşekkür etti.


15 Temmuz Gazisi Arif Bostancı,Belediye Başkanı Muhammed Eyvaz ve Kaymakam Ramazan Kurtyemez birer konuşma yaparak, davetlileri selamladı. 
Son olarak kürsüye davet edilen Vali Necmeddin Kılıç, “Bu topraklarda hangi hanenin kapısını çalsanız, şehidi olduğunu görürsünüz. Bu millet, vatani için can vermekten asla geri durmamıştır.” diyerek, tüm şehitleri minnetle andıklarını ifade etti. 
Konuşmaların ardından Şehit Mustafa Solak Parkı dualarla hizmete girdi.