FATİH BATTAR

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan 17. Üniversiteler Halk Dansları Yarışması dün Çorum’da kortej geçişi ve Büyük Gençlik Halayı ile başladı.

30 üniversiteden yaklaşık 500 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek 17.Üniversitelerarası Halk Oyunları yarışması dün kortej geçişi ile başladı. Yarışmaya katılacak öğrenciler Saat Kulesi önünden başlayarak Kent Meydanı’na kadar davul-zurnalarla yürüdü. Kent Meydanı’nda toplanan binlerce öğrenci Büyük Gençlik Halayı oluşturdu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nu olarak 17 yıldır üniversiteler arası Halk Oyunları yarışması düzenlediklerini belirten Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Doç .Dr. Zinnur Gerek, bu sene Klasman Ligi bölümünü Çorum’da Hitit Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiklerini söyledi. 30 üniversiteden 45 takımın katılımı ile 3 gün sürecek yarışma sonunda dereceye giren 4 takımın Süper Lig’e yükseleceğini aktaran Gerek, ayrıca bu sene ilk defa 15 kadın değerlendirme hakeminin görev yapacağını kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 100 yıl önce Samsun'da milli mücadeleyi başlattığını hatırlatan Gerek, "Milli mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919'un 100. yıl dönümünde toplumun duyarlılığına, farkındalığına katkı sağlamak amacıyla gençlik halayını organize ettik." dedi.

Kent Meydanı’nda düzenlenen Büyük Gençlik Halayı’na Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, Gençlik ve Spor İL Müdürü Haşim Eğer, CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, akademisyenler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.