RECEP MEBET
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, 2019 senesinin ‘Çorum Yılı’ ilan edilmesi önerisinde bulundu.
Gazetemizde kaleme aldığı, ‘2019 Türkiye ve Dünyada Çorum Yılı’ başlıklı yazısında, önerisinin gerekçelerini sıralayan Orhan Özçatalbaş, “Bu seneyi Çorum’un tanıtımı için fırsata dönüştürebiliriz” dedi.


“Çorum'a gönül veren paydaşlar ve yöneticiler tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği yapılarak vakit kaybetmeksizin 2019 yılının ‘Çorum Yılı’ olarak ilan edilmesi yönünde girişimde bulunulması yararlı olacaktır” diyen Prof. Dr. Özçatalbaş, “Bu çerçevede 2019 yılı Çorum Yılı olarak ilan edildiğinde; yıl boyunca güzel ve kadim Çorum'un sahip olduğu değerler üzerinden tanıtılması sağlanacak, Türkiye Turizm Staratejisi’ne uygun olarak iç-dış turizmin geliştirilmesine ve çeşitlendirilmesine yönelik tanıtım çalışmaları hızlanacak ve ülkemize büyük yararlar sağlayacak bir kültür ve turizm hareketi hayat bulmuş olacaktır” görüşlerini paylaştı.


Çorum’un tarihi ve turistik değerlerinden bahsederek sahip olduğumuz turizm potansiyeline dikkat çeken Özçatalbaş’ın makalesini, gazetemizin bugünkü sayısında (11. sayfada) yer alan ‘Serbest Kürsü’ bölümünde okuyabilirsiniz.