FATİH BATTAR

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Kırkdilim ile ilgili son bilgileri paylaşan Karayolları 7.Bölge Müdürü Rifat Silov, Kırkdilim’in 2022 yılının sonunda trafiğe açılmasını hedeflediklerini söyledi.

1553 m uzunluğundaki çift tüp T3 tünelinde kazıdestekleme ve nihai beton imalatları tamamlandığını belirten Silov, 1157 m uzunluğundaki çift tüp T2 tünelinde ise kazı-destekleme imalatları tamamlandı ğını ve nihai beton çalışmaları %45 seviyesine ulaştığını aktardı.

Geçtiğimiz aylarda heyelanın meydana geldiği T1 tünelinde ise kazı-destekleme çalışmaları yılsonu itibariyle tamamlanmasını hedeflediklerini belirten Silov, T1 tünel girişi devamındaki yarma şevinde meydana gelen heyelan sebebiyle sondaj çalışmaları tamamlandığını ve geoteknik projeler onay aşamasına geldiğini ifade eden Silov, projelerin onaylanmasına müteakip heyelan ıslahının tamamlanacağını kaydetti.

ÇORUM-İSKİLİP YOLUNA BETON ASFALT YAPILACAK

Konuşmasında Çorum’da devam eden yol çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Silov, Çorum-İskilip Devlet yolunun ilk 30 km’lik kesiminin binder seviyesinde tamamlanacağını ve bu sezon beton asfalt yapılarak konforlu ulaşım sağlanacağını söyledi.

ÇANKIRI YOLUNDA 3.3 KM’LİK BÖLÜM TRAFİĞE AÇILDI

Çorum-İskilip ayrımı- Çankırı yolundaki 530 m uzunluğundaki kesimde heyelan ıslahı çalışmaları tamamlandığını aktaran Silov, yolun ileri ve gerisinde bozuk olan 3,3 km’lik kesimin yol gövdesi 1,5 m kazıldığını, 60.000 m³ taş dolgu yapılarak iyileştirildiğini aktardı. 3,3 km’lik kesimin onarımı yapıldığını ve sathi kaplama seviyesinde tamamlanarak trafiğe açıldığını belirten Silov; “2021 yılı programında olmamasına rağmen yöre halkından gelen yoğun talep neticesinde 35 km’lik kesimde ikinci kat sathi kaplama yapılarak trafik konforu arttırılmıştır. Heyelanlı kesimin devamında Çankırı yolunun son 5 km’lik kesiminde çalışmalara Temmuz ayı sonunda başlanılmış olup, 2.1 km’lik kesim sathi kaplama seviyesinde tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Kalan kesimde yol yapım çalışmaları devam etmekte olup kalan 2,9 Km’lik kesim köprü hariç bu sene tamamlanarak trafiğe açılması hedeflenmektedir.” dedi

Editör: Haber Merkezi