M.BURAK YALÇIN

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları,  Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Minik öğrencilerin sahne aldığı kutlamalarda, çocukların tertemiz yüreklerinden akan mutluluk ve heyecan salonu doldurdu.

Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, İl Garnizon Komutanı Çetin Öcal, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Ali Rıza Suludere, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, daire müdürleri ve çok sayıda protokolün katıldığı kutlamalara vatandaşın da ilgisi yoğun oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını Albayrak İlkokulu Müdürü Hasan Bekdemir yaptı.

Hasan Bekdemir, 23 Nisan’ın Türk Milletinin sonsuza denk sürdüreceği bağımsızlık yürüyüşünün baharı olduğunu belirterek, “İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş medeniyet canavarlarının kirli ayaklarıyla dolaşıp çoluk çocuk kadın ihtiyar demeden masum insanları bile gözünü kırpmadan öldüren günlerin ortasından doğan bir özgürlük şarkısıdır 23 Nisan.” dedi.

Açış konuşmasının ardından “Çocuk Gözüyl e 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren Zeynep Ecrin Boyvat, Ecrin Börekci, Hümeyra Özsoy, Samed Böçek, Medine Bolat ve Aysel Son’a protokol üyeleri tarafından ödülleri teslim edildi.

Programda Gözde Temür “Bayrak”, Zehra Tuğçe Ağzıkara “Bayraksız Olamam”, Zeynep Ağbal’da “23 Nisan” adlı şiiri okudu.

Şehit Onur Bakbak İlkokulu folklor ekibi, Albayrak İlkokulu Halk Oyunları potporisi, bayrak rondu, Gazi Paşa Ortaokulu kareografisi ve erik dalı gösterisinin ardından program sona erdi.

Türkiye'nin dört bir yöresinin halkoyunlarını sahneye taşıyan minik öğrenciler, başarılı ve içten sunumları ile aileleri başta olmak üzere tüm izleyicileri gururlandırdı.