Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 20 yeni semt parkının daha yapımına başladı.

Daha yeşil bir Çorum için çalışmalarına devam eden Çorum Belediyesi vatandaşları yeşille buluşturmak için mahallelere 20 yeni semt parkı daha yapıyor.

Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz ay Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü ziyaret eden Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum'a 20 yeni semt parkının daha yapılacağının müjdesini vermişti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri yeni iş sezonunun açılmasıyla birlikte park yapım çalışmalarına başladı.Bu çalışmalarımız her yıl artarak devam ediyor diyen Belediye Başkanı Zeki Gül, "Çorum ölçeğindeki iller arasında park ve yeşil alanların fazlalığı bakımından lider illerden biri. Mevcut parklarımıza ilaveten şehrimize 20 yeni semt parkı kazandırıyoruz. Bu yeni başladığımız parkların 7 tanesinde oranında sert zemin ve yeşil alan çalışmaları bitti.  4 parkımızda da sert zemin ve yeşil alan çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Yani 11 parkımızın kaba inşaatını tamamlamış olduk.Diğer parklarımızın da yapım çalışmalarına hemen başlayacağız." dedi.

SEMT PARKLARI YIL SONUNA TAMAMLANACAK

Belediye Başkanı Zeki Gül, “Çorum'a bu zamana kadar 35 büyük park, 185 semt parkı yaptık. 2018 yılı içerisinde yapılacak 20 yeni semt parkı ile birlikte toplam 240 parkı Çorum'a kazandırmış olacağız.” dedi.

Başkan Gül, 20 yeni semt parkı yapacakları bölgelerin Mehmet Akif Ersoy 37. sokak, Bahar 35. sokak, Çoraklık 35. sokak, Çamdeğirmeni 10. Sokak, Bağcılar 80. Sokak, Buhara 27. Sokak, Köprübaşı 37. Sokak, Muratevler 21. Sokak, Akkent 4.  Cadde, Ata 40. Sokak, Çiftlik Çayırı Caddesi ile Söğütlüevler Caddesi kesişimi, Köprübaşı 19. Sokak, Pazartesi pazar yanı yeşil alan, Mimar Sinan 7. Cadde, Mimar Sinan 9. Cadde, Mimar Sinan 11. Cadde, Bağcılar 3 Cadde ,Varinli Caddesi, Tekceviz Parkı ve Türkiyem Çesmesi etrafı olduğunu belirtti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi