3 Mayıs Milliyetçiler Günü münasebetiyle açıklama yapan MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, “3 Mayıs milliyetçiliğin duygu ve düşünce havzasından hareket ve eylem sahasına inmesinin eşiğidir.” dedi. 

3 Mayıs 1944’de özellikle milliyetçi gençlerin haksızlığa tepkileri, zulme eğilmeyen, güce boyun bükmeyen tavırlarının gıpta edilecek bir asalet olduğunu vurgulayan Onan, “Bu tarihteki milli öfkeden çekinen siyasi iktidar, 165 milliyetçiyi tutuklamış, bunlardan 23’ü hakkında vatana ihanet, gizli cemiyet kurma, iktidarı devirme suçlamalarından dolayı dava açılmıştır.

Aralarında Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de bulunduğu milliyetçiliğin yüz akları insanlıkla bağdaşmayan muamelelere maruz kalmışlardır. 3 Mayıs’ın kahramanları her türlü eziyet karşısında davalarından ödün vermemişlerdir. Bir insanın içinde ancak ayakta durabileceği, oturmanın, sağa sola dönmenin imkânsız olduğu tabutluklarda Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in tohumları yeşermiştir. Reva görülen işkence ve kötü muamele kutlu hareketimizin temellerini kazmıştır.

Çok şükür Türk milliyetçiliğinin haklı davasını dün engelleyemediler, bugün de emellerine muvaffak olamayacaklardır. 3 Mayıs’ın emanetleri her daim bizimledir.
75 yıl önce, milliyetçiliğin varlık mücadelesini korkmadan veren, ülkülerini çekinmeden savunan ve şu anda hayatta olmayan büyüklerimize  Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini şükranla anıyorum.” şeklinde açıklama yaptı. (Haber Merkezi)