M.BURAK YALÇIN

Belediye Başkanı Zeki Gül, Gazi Caddesi ile Fatih Caddesi’ni birbirine bağlayacak 650 metre uzunluğundaki Karakeçili Yolu’nda yıkım çalışmasına katılarak açıklamalarda bulundu.

Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Turhan Candan ve bazı meclis üyelerinin hazır bulunduğu yıkım çalışmasında konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, üç yeni noktada yıkım yapacaklarını belirterek, “İkisi yol güzergâhında biri de İnayetullah Camimizi genişleteceğimiz alanda olmak üzere kamulaştırdığımız noktalarda yıkım yapacağız” dedi.

Yeni yol projesi içerisinde kamu binalarının bulunduğunu aktaran Başkan Gül, bu binalarla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’le görüştüklerini, açılacak yol ve bu binalarla ilgili bilgiler verdiklerini söyledi.

Bilim Sanat Merkezi ve İmam Hatip Lisesi ile ilgili çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Gül, yol projesinin detaylarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Burada açacağımız yolun uzunluğu 650 metre. Yolun genişliği ise 25 metre. Bu bölgede yapacağımız çalışmasının içerisinde sadece yol çalışması yok. Burada yeni yolla birlikte 3 adet park, 2 tane belediye hizmet alanı, otopark çalışması ve Karakeçili ve İnayetullah Camilerimizin bahçelerinde yapacağımız genişletme çalışması bulunuyor.

Karakeçili Cami arkasında 312 araçlık, İnayetullah Cami arkasında da 344 araçlık olmak üzere 656 araçlık iki adet otopark yapmayı planlıyoruz. Yol boyunca 338 mülk sahibi var. Yol çalışması yapmak için yol güzergâhında kalan özel mülklerde kamulaştırma çalışmalarımızda sona yaklaştık. Toplam kamulaştıracağımız alan 19 bin 414 metrekarelik bir alan. Kamulaştırma çalışmalarımızın % 90’dan fazlasını tamamladık. 1 noktada kamulaştırma işimiz kaldı. Onun da bedel tespit çalışmaları ve tescil davası devam ediyor.

Biz bunun 15 bin 685 metrekaresinin kamulaştırma işlerini tamamladık. Buradaki mülk sahiplerimizin hemen hemen tamamıyla anlaştık. Burada yapacağımız kamulaştırmaların toplam maliyeti 22 milyon 963 bin 474 TL. Bütün bu işlerimizi tamamladığımızda alt yapı çalışmalarımıza başlayacağız. içmesuyu, yağmur suyu, kanal çalışmalarımıza başlayacağız. Bunları kısa sürede tamamlayıp bir an önce yolumuzu yapıp hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Gerek yeni yol çalışmamızın, gerek yol güzergâhın da bulunan projelerimizin Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”