M.BURAK YALÇIN
Çorum’a 17 milyon 500 bin TL’lik düve merkezi kuracaklarının müjdesini veren AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, DOKAP’a projeyi sunduklarını belirterek, tesis yapılınca Çorum’dan yurt dışına düve ihracatı yapılacağını söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya’yı ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Milletvekili Ceylan’ın ziyaretinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Pankobirlik Başkanı Ahmet Pehlivan, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Birol Alanbay, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar da hazır bulundu.

KAYA: ÇİFTÇİYE BİREBİR HİZMET VERECEK ARAÇLAR ALDIK
Ziyarette konuşma yapan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, göreve geldikleri 2 yıl içerisinde araçlarını yenilediklerini belirterek, “15 araç, 10 traktör, 3 tane slaj paketleme makinesi, lazerli tesfiye çiftçinin birebir tarlasında, evinde hizmet verecek araçlar aldık” dedi.

Yılmaz Kaya, yine bu 2 yıl içerisinde kaba yem hizmetlerinden devlete stopaj ve kdv olarak 1 buçuk milyon TL ödeme yaptıklarını ifade etti.

’TEK TEK VATANDAŞIN KAPISINA GİDEREKHAYVANLARININ TIRNAK BAKIMINI YAPTIK’
Hayvanların tırnak bakımı için travay makinası aldıklarını da dile getiren Kaya, yaptıkları çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Çorum’un en büyük eksiklerinden birisi hayvanların tırnak problemi vardı. Travay ve teknisyen aldık. 13 ilçe 600 köy olmak üzere hepsinin tek tek kapısına giderek 250 TL’ye kesilen tırnağı 60 TL’ye kestik.

‘HAYVANCILIKLA UĞRAŞAN KADINLARA SİGORTA YAPILSIN’ 
3 dönüm yerde faaliyet gösterirken bugün 30 dönüm yere sığmıyoruz. 60’a yakın personelimiz var. 2023’te 120 ile 150 olacağını hedefliyoruz. 13 ilçe 35 araç 60 personelle birliğimizin günlük 65 ton olan sütünü 3 yıl içerisinde 120 tona getirdik. Üreticinin elindeki mal para ederse o zaman hayvancılık kalkınır. Hayvancılığın kalkınması için bu işin emeğini en çok köy kadınları çekiyor. Eğer kırsaldan şehre göç olmasın diyorsa kadınların sigorta yapılması gerekiyor. Sigorta güvencesi olursa hayvancılık biraz daha kalkınır. Yükünü kadınlar çekiyor çünkü.

‘SÜT FİYATLARI ACİLEN İYİLEŞTİRİLMELİ’
Sizden istediğimiz var. Girdi maliyetlerimiz arttı. Acilen Ulusal Süt Konseyi toplanıp, bakan beyle görüşülüp süt fiyatlarının acilen iyileştirilmesi gerekiyor. Ayrıca yapılan yatırımlardan dolayı da başta Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, Valimize, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

CEYLAN: 2 YIL DA 15 MİLYON TL’LİK TARIM ALETİNİ HİZMETE SUNDUK
AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan da 2 yıl içerisinde 15 milyon TL’lik tarım aletlerini çiftçinin hizmetine sunduklarını kaydetti.

‘ÇORUM’U TARIM ALANIDA PARMAKLA GÖSTERİLEN İLLER ARASINA SOKACAĞIZ’

Çorum tarımını Türkiye’de parmakla gösterilen iller arasında sokacaklarını vurgulayan Milletvekili Ceylan, “Sağlıkta yıldız yapacağız. Diğer alanları da peşinden sürükleyip, refah seviyesi açısından en üst seviyeye çıkaracağız. Andımız bu” ifadelerini kullandı.

’17 MİLYON TL’LİK DÜVE MERKEZİ KURUYORUZ’
Ziyarette Çorum’a 17 milyon 500 bin TL’lik düve merkezi kuracaklarının de müjdesini veren Ceylan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İlimiz simental ırkında düve merkezinde yetiştirdiğimiz sağlıklı bakım, Avrupa şartlarında genetiği yüksek kayıtları tutularak sadece Çorum’dan Türkiye’ye değil, yurtdışına düve ihracatı yapacağız 5 yıl içinde. Hedefimizi yüksek tutmak zorundayız. Bu ekibin komplesine güveniyorum. Tarımda burayı ihracat merkezi yapacağız.

‘İLK ETAPTA 500 DÜVE ÜRETİLECEK’
17 milyon 500 bin TL’lik yatırımımız da DOKAP’a sunuldu. Bakanımıza da ilettik. Çorum’a hayırlı olsun. Yıllık ilk etapta 500 düve üretimi. Totalde 5 bin düve ürettiğimiz zaman bu çizgiyi aşmış duruma geleceğiz. Çorum 2023 hedeflerine koşarak devam edecek.

Sütteki fiyat ayarlaması ile ilgilide bakan beyle görüşeceğiz. Şuana kadar bize gelen talepler nasıl çözüme kavuştuysa bundan sonrada çözüme kavuşur. Hiçbir şüpheniz olmasın.”

Editör: Haber Merkezi