M.BURAK YALÇIN

Atlas Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen 7. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı açıldı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Merkezinde gerçekleşen açılışa Vali Mustafa Çiftçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker, eski Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, bazı ilçe belediye başkanları, bazı daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.

ATASAGUN: 22-25 KASIM TARİHLERİ ARASINDA AÇIK OLACAK

İlk olarak kürsüye gelen Atlas Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun, günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerin tarım fuarları olduğunu belirterek, “Dünyada ve ülkemizde yapılan tarım fuarları tarımdaki yeni gelişmeleri üreticimize sunarak teknoloji üretenler ile kullananlar arasında bir köprü görevi görmektedir” dedi.

Fevzi Atasagun, Saat 10.00 ile 20.00 arasında hizmet verecek olan fuarın 25 Kasım tarihine kadar açık kalacağını söyledi.

SARI: AMACIMIZ TARIM VE HAYVANCILIĞIN DAHA İYİ SEVİYELERE GETİRMEK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı ise amaçlarının tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve üreticilerin sektördeki yenilikleri yakından takip etmelerini sağlamak olduğunu ifade ederek, “Ayrıca yöresel tatlarda çeşitte milli olan, ülkemizin farklı illerinden farklı lezzetlerini bir araya getirerek bölge halkına sosyal ve kültürel açıdan katkıda bulunmaktır. Çiftçilerimiz, dünya ülkelerinin bugünlerde yoğun olarak telaffuz ettiği gıda kıtlığı savaşının birer askeridir. Yükleri ağırdır” diye konuştu.

TÜRKER: ÜRETİMİ ARTIRMAK MECBURİYETİNDEYİZ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker de tarım sektörünün her geçen gün önemi artan bir sektör olduğunu, üretimi artırmak mecburiyetinde olduğumuzu söyledi.

Fuarları önemsediklerini kaydeden Metin Türker, “Önümüzdeki yıllarda tarım hep daha önde olacak. İklim senaryolarına göre 2035’ten sonra gıda ve su savaşlarından bahsediliyor. O nedenle bizim sektörün gelecek misyonunu ve vizyonunu belirlerken çok ciddi çalışmalar yapmak mecburiyetindeyiz. Kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın yaşam şartlarını geliştirmek, üretim imkanlarını kolaylaştırmak, yeniliklere daha çabuk adaptasyonunu sağlamakla ilgili çalışmalara devam edeceğiz. Bu açıdan bu fuarları önemsiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

YÜKSEL: TOPRAKLARI İŞLEMEYE DEVAM ETMEZSEK DIŞA BAĞIMLILIK ARTACAK

Son olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Recep Yüksel ise insanların kırsaldan kentlere göç etme dürtüsüyle karşı karşıya olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Gençlerimiz her kademede bizden iş istiyor. İnsanlar hızlı bir şekilde kırsaldan kentlere göç etme dürtüsüyle karşı karşıya. Topraklarımız geniş, bol ama ekim dikim olmayınca sahipsiz kalıyor. Milli ekonomi, milli tarım. Eğer topraklarımızı işlemeye devam etmezsek dışa bağımlılığımız artacak. Devletimiz uzun süredir bu konunun farkında. Çözüm üretmeye çalışıyor. Ne yapıp ne edip üreten sayısını  artırmak için işbirliği yapmak zorundayız. Ürünlerimizi artırıp çeşitlendirmek için gayret etmeliyiz. Çeşitlendirip satmak için gayret etmeliyiz.”

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Çiftçi ve beraberindeki heyet stantları ziyaret ettiler.

Editör: Haber Merkezi