FATİH BATTAR

Tüm yurtta olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çorum’da da coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’nda başlayan kutlama etkinliği Kapalı Spor Salonu’nda öğrencilerin hazırladığı çeşitli etkinliklerle devam etti.

Etkinliğe Vali Mustafa Çiftçi, İl Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını yapan 19 Mayıs İlkokul Müdürü Ahmet Dağcı, 23 Nisan’ın dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olduğuna dikkat çekerek; “Atatürk bugünün çocukları yarının büyükleridir diyerek çocuklara vermemiz gereken önemi en güzel şekilde ifade etmiştir. Çocuklar unutmayınız ki bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mertebelerde gelecekte sizler oturacaksınız. Bugün burada sevincinizi ve coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerleri kazanmış insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizlerde bu istek, arzu ve gayrete sahip olmalısınız. Bu nedenle sorumluklarınızı yerine getirip geleceğe en iyi şekilde hazırlanıp aydınlık yarınlar sizi beklemektedir.” şeklinde konuştu

Açılış konuşmasının ardından “Çocuk Gözüyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren Baran Yılmaz, Buğlem Gedik, Kübra Buğlem Semerci, Esmanur Bağcı, Ayşenur Özşahin, Şevval Kara’ya ödüllerini Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın tarafından verildi.

Program öğrencilerin hazırladığı, folklor, halk oyunları, şiirler ve çeşitli gösteriler ile devam etti. Programa katılan vatandaşlar öğrencilerin gösterilerini ilgiyle izledi.

Programa katılan Vali Mustafa Çiftçi de tüm çocukların ve vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamayı ihmal etmedi.