MURAT ÇETİN

Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, ABD'nin açıkladığı yaptırım kararlarının hiç bir hükmünün olmadığını, bu küstah tavra karşı mislince karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Büro Sen olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu nezdinde hükümetin yanında olduklarını açıklayan Sami Çam, "Yarım asırdır ülkemize her konunda müdahil olmaya, dizayn etmeye, darbe yapmaya hevesli olanları beslemeye, ayar vermeye kalkan vahşi kapitalizmin kovboyları yine hadlerini aşmak yolu ile Türk Devleti'nin bakanlarına yaptırım uygulamak gibi ve Yüce Türk Milleti'ni tehdit etmek cüretini göstermişlerdir." dedi.

Türk Milleti'nin dün olduğu gibi bugün de kimseye boyun eğmeyeceğini ve diz çökmeyeceğini ifade eden Sami Çam, "yedi düvelin tekraren düşmanca tavırları varsa devam ettirsinler" diyerek meydan okudu.

Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, ABD'nin tavrını eleştirdiği açıklamasına şu sözlerle devam etti, "Milletimiz siz ve sizin gibi emperyalist güçleri iyi tanımaktadır.  Ne yüzyıl önce yaptıklarınızı, ne 4 Temmuz'u, ne 12 Eylül'ü, ne de 15 Temmuz'u unutmadık. Dost ve müttefik görünümlü düşman olduğunu bir kez daha ispat etmiş oldunuz.

Asırlar boyu dünyaya nizam vermiş bir milletin evlatları hem savaş hukukunu hem adalet anlayışı üst seviyede sergilenmiştir. Tarih boyunca esir olmamış, mandacı olmamış, sömürge olmamış, himaye altında bulunmamış bir milletin çocuklarına böyle bir tavır olsa olsa tarih bilmemezlik ve cahillikten üç günlük devlet olanların yaptığı hatadır.

Ülkemize ve hükümetimize karşı yapılan bu tavır kabul edilemez. Misli ile karşılık bulmalıdır. Türk Büro Sen olarak Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamid Gül ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu nezdinde sonuna kadar hükümetimizin yanındayız."

Editör: Haber Merkezi