RECEP MEBET
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Çorum İl Temsilcisi Derya Çeten, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Çocukların karşılaştığı problemlere dikkat çeken Derya Çeten, “Erbakan Vakfı olarak tüm çocuklarımızın yaralarının ancak sevgi ve şefkatle sarılacağına, onların sömürü ve haksızlıklardan kurtuluşlarının ancak Milli Görüş’ün hedefleri ile kurulmuş adil bir dünyada gerçekleşeceğine inanıyor ve bunun için çalışıyoruz” dedi.


“Gelin tüm çocuklarımız için yeni bir dünyayı hep birlikte kuralım” diyen Çeten, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Sevgimiz, şefkatimiz, merhametimiz, ümidimiz yarınımız, geleceğimiz olan çocuklarımız aynı zamanda gözbebeklerimiz, sevincimiz, göz aydınlığımızdır.


Özel hayatın kamusal hayata feda edildiği günümüzde çocuk olmak ya da çocukluğunu yaşamak, anlatılması ya da yaşanması zor durumlardan biri haline gelmiştir. Sadece yetişkinler değil çocuklarımız da sözde modern dünyanın sorunlarıyla başa çıkmak zorunda bırakılmıştır.


Dünyanın farklı köşelerindeki yaşadıkları zulümler, açlıklar, hastalıklar, evsizlik, yurtsuzluk, savaşlarla   kaybedilen çocuklar, nesiller… Somali’de, Yemen’de ve daha bir çok ülkede aç kalan, Filistin"de, Irak’ta, Arakan’da, Suriye’de öldürülen çocuklar, bir ideoloji veya batıl inançlar uğruna eline silah verilip ölüme gönderilen çocuklar...


Bunların yanında bütün bu yaşanılan sıkıntıların farkında bile olmadan yetiştirilen, modern yaşamın evlere hapsettiği,  bir an önce tüketim toplumunun bir bireyi haline getirilmek için eğlencenin, lüks ve israfın içine itilen çocuklar…


Büyülü ekranlara kilitlenip toprakla, yeşille, hayvanlarla tanışamadan büyüyen, düşünmeyen, yorumlamayan, vicdanını, merhametini harekete geçiremeyen, sadece verilenleri öğrenen, ezberleyen çocuklar…


Oysa özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü Müslüman coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocuklar olmak üzere tüm dünya çocuklarının; yaşama, eğitim alma, sağlık hizmetlerinden yararlanma, insana yakışır bir yaşam sürdürebilme, ekonomik sömürüden, istismar ve ihmalden, uyuşturucu bağımlılığından korunma, düşünce ve ifade özgürlüğü hakları yok muydu?  


Tüm çocukların haklarını korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 193 üye ülke tarafından imzalanan sözleşme ile çocuk haklarının güvence altına alınması hedeflenmişti. Ancak aynı BM savaşlarda ölen, yurtlarından göç etmek zorunda kalan, kısacası tüm haklarından mahrum bırakılan milyonlarca çocuğu görmezden gelmiştir.
Bu yaşananlar tüm dünyanın, özellikle de çocuklarımızın Nebevi bir şefkate çok ama çok ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Çocuklarımızın; gayri müslimlerin de çocukları dâhil olmak üzere bütün çocukları kucaklayan, o engin tevazusuyla çocuklarla her fırsatta ilgilenen, şakalaşan, gördüğünde onlara selam verip, hal ve hatırlarını soran,  hasta olduklarında ziyaretlerine giden Hz. Peygamber'in (SAV) merhametine, sevgisine ve şefkatine ihtiyacı var.


Erbakan Vakfı olarak tüm çocuklarımızın yaralarının ancak bu sevgi ve şefkatle sarılacağına, onların sömürü ve haksızlıklardan kurtuluşlarının ancak Milli Görüş’ün hedefleri ile kurulmuş adil bir dünyada gerçekleşeceğine inanıyor ve bunun için çalışıyoruz. Geliniz tüm çocuklarımız için yeni bir dünyayı hep birlikte kuralım. Çünkü onlar bunu hakediyor.”