RECEP MEBET
Türkiye Diyanet Vakfı, geleneksel hale getirdiği Kurban Organizasyonu’yla dünyanın dört bir yanına bayram sevinci taşıdı.
Hayırseverlerin vekaletlerini yerine getiren Diyanet Vakfı görevlileri, mazlum Müslümanlara Türk halkının bayram hediyelerini ulaştırdı.
Ziraat Katılım Bankası İstanbul Beyazıt Şubesi Müdürü hemşehrimiz Gökhan Esenyel de arkadaşı Halil İbrahim Uzun’la birlikte Diyanet Vakfı’nın Kurban Organizasyonu’nda gönüllü olarak görev aldı.

 

KARA KITA’DA BAYRAM BİR BAŞKA
Afrika kıtasının güneyindeki Lesotho’ya giden Gökhan Esenyel, Kara Kıta’daki bayram izlenimlerini Hakimiyet’e anlattı.
2,5 milyon kişinin yaşadığı ülkedeki Müslüman halkın toplam nüfusa oranının yüzde 2 civarında olduğunu belirten Esenyel, Kurban Bayramı’nı Lesotho halkıyla birlikte idrak ettiklerini söyledi.
1966 yılına kadar İngiliz sömürgesi olan ülkede anadilin İngilizce olduğunu belirten Esenyel, Güney Afrika’dan aktarmalı uçuşla ulaştıkları ülkenin dağlık bir yapıya sahip bulunduğunu kaydetti.
Kış koşullarının egemen olduğu ülkeye ulaştıktan sonra kısa sürede kurbanlık hayvanları temin ettiklerini ifade eden Esenyel, bölgede yaşayan çocuklarla kurdukları diyalogdan da bahsetti. 

 

AFRİKALI ÇOCUKLARA ÇORUM LEBLEBİSİ
“Kara Kıta’nın çocuklarına Çorum leblebisi ve çeşitli hediyeler götürdük” diyen Esenyel, “Oyunlar oynayıp eğlenceli dakikalar yaşadığımız Afrikalı çocukların gözündeki ışıltıyı görmek herşeye değer” dedi.
Yakından ilgilendikleri çocuklara Türkiye’yi ve İslâm kardeşliğini anlattıklarını söyleyen Esenyel, daha önce Kamerun, Sudan, Moritanya ve Malezya gibi ülkelerde de kurban ve yardım organizasyonlarında gönüllü olarak görev aldığını hatırlattı.

 

Editör: Haber Merkezi