FATİH AKBAŞ
Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin irtibat bürosu düzenlenen törenle açıldı.

Küçük Sanayi Sitesi Cami yanında yer alan irtibat bürosunun açılış töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Ahi Evran Sanayi Şehri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kılıç, kooperatif olarak çok zor süreçlerden geçerek 7 yılda bugünlere geldiklerini belirterek, “7 yılda çok büyük emekler verdik. Hiç kimseye kırgın ve küskün değilim. Projede katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Yapacağımız sanayi şehri içinde barındıracağı hastanesi camisi ve diğer tesisleri ile Türkiye’ye örnek olacak. Sanayi şehrimiz için 140 bin hektarlık alan aldık. Bu alanın 854 bin metrekarelik bölümü inşaat alanı olarak belirlendi. Dükkanların en küçüğü 250 metrekare en büyüğü ise 2 bin metrekare olacak. Çorum’a 1250 işyeri sığacak bir alan kazandırdık. 250 metrekarelik bir dükkanın arazi maliyeti 8 bin lira ve bunu taksitle ödene imkanı sağlıyoruz. Sanayi şehrini hep birlikte yapacağız. Açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise yaptığı konuşmada Belediye olarak bu projenin yanında olduklarını ifade ederek, projenin tamamlanmasıyla esnafların çok daha rahat bir çalışma ortamına sahip olacaklarını söyledi. 
AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ise  AK Parti’nin kurulduğu günden beri daima esnafın yanında olduğunu vurgulayarak, “İktidarımız bundan sonrada esnafımızın yanında olmaya devam edecektir. Biz sanayisi ile demiryolu ile havalimanı ile daha büyük bir Çorum arzu ediyoruz. Çorum’u günümüze girişimci ruhu getirdi ve bu ruhun şehrimizi hak ettiği yere getireceğine de inanıyoruz” dedi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse de yaptığı konuşmada Ahilik teşkilatının öneminde değinerek, “Günümüzde ki bir çok uygulamanın temeli Ahilik teşkilatına dayanır. Eskiden Anadolu’da otoritenin zayıfladığı dönemlerde Ahilik teşkilatı önemli görevler yaparmış.  Arabuluculuk sistemi ve kooperatifçiliğin temeli de Ahilik geleneğinden gelir” ifadelerini kullandı.

Köse, esnafın üzerinde ki enerji maliyeti yükünün hafifletilmesi gerektiğini dile getirerek, “Elektrikte indirim yapılırsa esnaf rahatlar. Aynı zaman da çok kazanandan çok az kazanandan da az vergi alınmalıdır” diye belirtti. Köse, projenin hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.  Konuşmaların ardından yapılan dua ile açılış kurdelesi kesildi. Tören kokteyl ile sona erdi.