Çorum'un en büyük sanayi şehri projesi olan Ahi Evran Sanayi Şehri'nde ana arter yol çalışmaları başladı.

İçerisinde 250 m2'den 2 bin m2'ye kadar 1250 işyeri bulunan Ahi Evran Sanayi Şehri projesinde olumlu gelişmeler yaşandığı, 8 yıldır sanayi esnafının merakla beklediği projede ana arter yolların açılmaya başlandığı belirtildi.

S.S. Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi Başkanı Yalçın Kılıç, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dev projenin gerçekleştirileceği alanda ana arter yol çalışmasını yerinde takip ettiler. Kooperatif Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ile istişare halinde olduklarını belirterek, ana arter yolların belirlenmesi için ilk çalışmanın başladığını duyurdu.

8 yıldır esnafın merakla beklediği projenin artık hayata geçtiğini ifade eden Kooperatif Başkanı Yalçın Kılıç, yol çalışmasının başladığını ifade etti. Kılıç; “Kamuoyunu 8 yıldır meşgul eden Ahi Evran Sanayi Şehrimizde bugün ilk kazmayı vurmak için ana arterlerimizi açtırdık. Belediye Başkanımızla istişare halinde yolumuza devam ediyoruz. Biz dozerimizi, greyderimizi talep ettik, sağolsun Başkanımız da bizi kırmadı ve bugün çalışmamıza başlamış olduk. Şahsım ve yönetim kurulumuz adına kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ahi Evran Sanayi Şehrimizin başlangıcından bitimine kadar Valimiz, Belediye Başkanımız, Vekillerimiz ve Çorum kamuoyumuzla her şeyi paylaşarak inşallah bu temeli hep birlikte atacağız. İşte dozerlerimiz, greyderlerimiz çalışıyor. Ana arterlerimiz açılıyor.” dedi.

‘ÖDEMELER KONUSUNDA ESNAFIMIZA KOLAYLIK SAĞLIYORUZ’

Esnafa tanınan kolaylıklar hakkında da bilgi veren Kooperatif Başkanı Yalçın Kılıç, “Ödemeler konusunda esnafımıza en rahat sistemi sağlayacağız. Esnafımız ile el ele, gönül gönüle sanayi şehrimizi birlikte yapacağız. Hurdacılarımız olsun, mobilyacılarımız olsun, plastik doğramacılarımız olsun, oto tamircilerimiz olsun herkesi buraya taşıyacağız. Şükürler olsun Allah'a bugüne kadar geldik. Bundan sonraki süreçte esnaf kardeşlerimiz, bir an önce yerlerini arsa bedellerinin peşinatlarını yatırsınlar. 12 ay taksit imkânından yararlansınlar. Esnaf kardeşlerimiz bir an önce evraklarını getirsinler. Yarın çok geç oldu demesinler. Küçük esnafımız, her şey dahil 8 bin liraya 250 m2 yer almış olacak. Büyük esnaflarımız için de 2 bin m2 yerlerimiz var. 15 kişi çalıştıran, 30 kişi çalıştıran kardeşlerimiz de inşallah orada yer sahibi olmuş olacaklar. Çorum cennet bir şehir olacak.” diye konuştu.

826 ÜYESİ VAR

Kooperatifte yer alan üyeler hakkında da bilgi veren Kılıç, “Kooperatif üyelerimiz bugüne kadar bize güvendiler. Şu anda aktif olan 826 üyemiz var. Her geçen gün de artış gösteriyor. Onlar da bizi 8 yıldır sabırla bekledi. Bize inanıp güvendikleri için canı gönülden teşekkür ediyorum. Hep beraber Çorum'u güzel yarınlara götürmeyi planlıyoruz.” dedi.

Bugüne kadar destek olanlara teşekkür eden Kılıç, “Gelmiş geçmiş valilerimize, vekillerimize, belediye başkanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdiden hem vatanımıza, hem milletimize, hem de esnaf ve sanatkârımıza bu projemizin hayırlar getirmesini diliyorum. Yönetim kurulumuza da emekleri için çok teşekkür ediyorum. Hiçbir menfaat düşünmeden, maddi manevi destek verdiler.” diye konuştu. (Haber Merkezi)