Yalnızca kuyumculuk ve mücevherat sektörünün değil Türkiye ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri haline gelen Ahlatcı Holding, 2018 yılında gösterdiği rekor performans ile altın ihracatının da devlerin arasına girdi. Çorum'daki dev üretim tesislerinin devreye girmesinden kısa bir süre sonra, en büyük ihracatçılar sıralamasında rekor bir yükseliş gösteren Ahlatcı, Türkiye mücevherat sektörünün en büyük ikinci ihracatçısı konumuna yükseldi.  

 Mücevher İhracatçıları Birliği'nin gelenekselleşen gala gecesinde, mücevher ihracatında dereceye giren firmalar ödüllerini aldı. 2018 yılında gerçekleştirdiği ihracat ile mücevherat sektörü tarihinin rekor performans artışını ortaya koyan Ahlatcı Holding, Türkiye Mücevherat sektörünün en büyük ihracatçıları sıralamasında ikinciliğe yükseldi. İhracatın zirvesinde yer alan firmaların ödüllerini aldığı gecede açıklama yapan Ahlatcı Holding Yönetim

Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı şunları söyledi:
Önümüzdeki dönemde rakamlarımızı daha da yükseklere taşıyacağız
''Sektörümüz geçtiğimiz yıl 4,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Biz de gösterdiğimiz performans ile bu başarının ortaya konmasında katkıda bulunduk. İnşallah önümüzdeki dönemde ihracat rakamlarımızı daha da yükseklere taşıyacağız. 

İhracat kutsal bir görev

Ülkemizin ihracata ihtiyacı var. İhracatımızın artması için harcanan her emeğin kutsal olduğunu düşünüyor ve Çorum'daki fabrikamızda çalışan 450 arkadaşımızla birlikte bu bilinçle günde 3 vardiya, gece gündüz demeden daha iyisi için çaba sarf ediyoruz. Çorum'da üretilen altın takıların, dünyanın dört bir yanındaki kadınların zarafetlerini tamamladıklarını bilmek bize ayrı bir gurur veriyor. 

Ülkemiz için çok iyi şeyler yaptığımızı düşünüyoruz

Ayrıca gerçekleştirdiğimiz ihracat ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmuş olmak bizim için son derece önemli. Ülkemiz için çok iyi şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. Kurulduğumuz ilk günden bu yana ülke ekonomisine katkıda bulunmayı, yüksek katma değer yaratmayı, istihdam sağlamayı şiar edinen bir anlayışa sahibiz. Ahlatcı Holding bünyemizde bizimle birlikte çalışan yüzlerce arkadaşımızla daha nice başarılara imza atacak, ülke ekonomimizin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. 
 

Tasarım bilincinin gelişmesine katkıda bulunuyoruz
Yüksek katma değerli ürünler üretmenin en önemli unsurlarından birinin tasarım olduğunu düşünüyoruz. Global pazarlarda rekabetçi olabilmek için tasarım bilincinin gelişimine destek olmak hepimizin görevi olmalı. Ahlatcı Holding olarak bu konuya özel önem veriyor, tasarımcıları destekliyoruz. Bu yüzden Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen geleneksel Mücevher Takı Tasarım Yarışması'nda finale kalan 10 tasarımdan 2'sinin sponsoru olduk. Sektörümüz yetişmiş insan kaynağına ve modern üretim ekipmanlarıyla donatılmış dev ölçekli fabrikalara sahiptir. Bu avantajlarımızı kullanıp, tasarımın ön planda olduğu, yüksek katma değerli ürünler üreterek, sektörümüzün dünya lideri olacağına inancımız tamdır. Fabrikamızdaki 450 arkadaşımız ile, sektörümüzü dünya lideri konuma taşımak amacıyla, üzerimize düşen görevin en iyisini yapmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi