M.BURAK YALÇIN

Sağlık-Sen 5. Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. Tek listeyle gidilen genel kurulda mevcut başkan Ahmet Saatci güven tazeledi.

Önceki gün Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleşen genel kurula Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı okunmasıyla başlayan genel kurulun divanı Kemal Çırak, Erol Çalmaz, Recep Eliaçık ve Ali Yıldız’dan oluştu.

Kurulda konuşma yapan Sağlık-Sen Çorum Şubesi Başkanı Ahmet Saatci, tarihsel bir misyonun varisleri olarak hakkı temsil etme iddiasıyla ve azmiyle mücadele verdiklerini belirterek, “Bundan sonrada aynı çizgide çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mehmet Akif İnan’ın bizlere bıraktığı hizmet sendikacılığı tasavvurunda sadece üyelerinin hak ve menfaatlerini değil, milletin huzuru ve mutluluğun önündeki engelleri yıkmak için mücadele vardı” dedi.

Sendikaların ülkelerin yönetimlerinde daha katılımcı bir performans sergilemesi gerektiğini düşündüklerini ifade eden Saatci, “Bu nedenle Sağlık-Sen olarak önceliğimizin çalışanlarımızın sosyal, özlük ve ekonomik haklarını savunmakla beraber, demokrasinin yerleştiği, daha özgür kişi ve sivil toplum örgütlerinin gerçek anlamda var olabileceği, düşünce üretip teklifler sunabileceği veya bunu sivil ve kamusal alanda yaşama geçirebileceği, gelir dağılımının adilce paylaştırıldığı, sosyal devlet olmanın gereği her vatandaşın devlet imkanlarından eşit olarak faydalanabileceği, daha özgür, daha zengin, daha mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye’ye ulaşabilmeyi hedeflemektedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Ahmet Saatci güven tazeledi.

Saatci’nin yönetimi şu isimlerden oluştu: “Adil Algök, Eray Bayrak, Rüştü Alakuş, Hacı Nuri Lafçı, Türker Temiz, Salih Bozok”

Editör: Haber Merkezi