FATİH BATTAR

AK Parti Çorum İl Kadın Kolları’nca Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında "AK kadınlar yerli üretir, milli tüketir, ekonomiye destek verir" kermes etkinliği düzenlendi.

Kermesin açılışına Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Vali Mustafa Çifçi’nin eşi Azime Çiftçi, İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve partili kadınlar katıldı.

Diyanet Kitabevi yanındaki boş dükkanda merkez ve ilçelerden üretim yapan ve üretime katkı sağlayan kadınlar stant açtı. Stantlarda el sanatları, yöresel yemekler ve el işlerinin tanıtımı ile satışı yapıldı.

Açılış sonrası Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve Vali Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi ile birlikte stantları gezerek, el emeği göz nuru kadınları ürettiği ürünler hakkında bilgi aldı.

Stantlardan alışveriş yapmayı ihmal etmeyen Başkan Aşgın; "Kadınlarımızın emeklerine değer veriyor ve destekliyoruz. Yerli ve milli ürünlerimizi hem tanıtıyor hem de satışını yapıyoruz ve gelir elde ediyoruz. Üretmenin ne olduğunu, üretilmesi gerektiğini, üretilmesi gerekenin ne olduğunu kadın kollarımız tarafından tüm dünyaya duyuyoruz." dedi.

Kadınların kendi emekleri ürettiği ve ekonomik kazanç sağladığı sergi bugün de açık kalacak.