RECEP MEBET
Makine Mühendisi Oğuzhan Sarıoğlu’nun sahibi olduğu Akabe Otogaz, Çorum’daki ikinci şubesini hizmete sundu.

Erdoğan Sarıoğlu’nun kurucusu olduğu Akabe Otogaz, hizmet yelpazesine yeni bir halka daha ekledi. 1991 yılından bu yana Aşağı Sanayi’de faaliyet gösterdiklerini belirten Oğuzhan Sarıoğlu, “İkinci şubemizi, Çorum Sanayi Sitesi Ankara Yolu 3. kilometre 112 Acil Çağrı Merkezi karşısında hizmete sunduk” dedi.

“Otogaz sistemlerinde lider olan Prins, Landirenzo ve Atiker gibi dünya markalarını bir arada sunuyoruz” diyen Sarıoğlu, tecrübeli teknik kadroları ile TSE standartlarında LPG dönüşümü yaptıklarını söyledi.
Otogaz dönüşümünüm yanı sıra Mutlu Akü yetkili bayiliği, egzoz emisyon muayenesi, araç tadilat projelendirme işleri gibi birçok hizmeti de bünyelerinde sürdürdüklerini vurgulayan Sarıoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Çorum, otomotiv sanayisi bakımından bölgenin önde gelen ilidir. Gerek ustaları ile gerek yapılan işin kalitesi ile Çorum yıllardır bölgenin kalbi konumundadır. Akabe Otogaz olarak biz de kalitemizi bir adım daha öteye taşıyarak müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Ankara yolu 3. kilometrede ikinci şubemizi açtık. Otomotiv sektöründeki gelişmelere bağlı olarak Çorum sanayisinin potansiyeli de her geçen gün artıyor. Biz de bu bilinçle hem Çorum ekonomisine katkı sağlamak hem de hizmet standartlarımızı daha da ileri taşımak adına yeni işyerimizi hizmete sunduk.

1991 yılından bu yana otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak Prins, Landirenzo ve Atiker gibi dünya markalarını bir arada sunuyoruz. Günümüz otomotiv teknolojisini yakından takip ediyor, TSE standartlarına uygun olarak makine mühendisi kontrolü ve gözetiminde otogaz dönüşüm işlemlerini gerçekleştiriyoruz.”

LPG'nin ekonomik olmasının yanı sıra hem çevreci hem de doğru montajda benzinden daha güvenli bir yakıt olduğunu dile getiren Sarıoğlu, “Otogaz dönüşümünde ‘merdiven altı’ diye tabir ettiğimiz TSE’siz işletmelerin mağduru olmayın” uyarısında bulundu.

Yetkisiz ellerce yapılan otogaz dönüşümlerinin araç sahiplerine ciddi sorunlar çıkardığına işaret eden Sarıoğlu, “Standart dışı ekipmanlarla yapılan montaj hem tehlikeli hem de araç motoruna ciddi zararlar veren durumlar ortaya çıkarabilir” diye konuştu.

Arıza lambalarının çoğu zaman LPG sistemlerinin yanlış montajından kaynaklandığına işaret eden Sarıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bölgemizde ilklerin adresiyiz. Motor hacmi 900’den 6200 cc’ye kadar neredeyse her motor tipine oto gaz dönüşümü gerçekleştirdik. Bugün sadece Çorum’dan değil bölgemizden, hatta yurt dışından oto gaz dönüşümü yaptırmaya gelen müşterilerimiz var. Yaptığımız montajlar hem Avrupa hem Türkiye standartlarına uygun. Otogaz sektörü teknoloji olarak çok gelişti. Önceden standart otogaz kitleri vardı ve her araca aynı otogaz dönüşüm malzemeleri uygulanıyordu. Artık araca göre otogaz dönüşüm kitleri var. Aracınızın markası, modeli, motor numarası gibi kriterlere göre uygun kitler geliyor. Yani artık her otogaz kiti, her araca uygulanmıyor.

Piyasada ne yazık ki LPG montajında maliyeti düşürmek için aracın alt borusu diye tabir edilen, LPG tankından motora yakıtı gönderen boruları alüminyum gibi kalitesiz malzemeler kullanıp insan canını hiçe sayanlar var. Standartlara uygun olmayan bu montajlar yüzünden hem araç sahiplerini tehliyeke atıyorlar hem de sektörümüze leke teşkil ediyorlar. Bu yüzden yapılan montajlar ve bu alanda faaliyet gösteren firmaların mutlaka denetlenmesi gerekiyor.

Servisimizde civataya kadar markaların ön gördüğü orijinal malzemeleri kullanıyor standart dışı herhangi bir malzemeyi kesinlikle tercih etmiyoruz. LPG dönüşümünde doğru ürün, doğru montaj ve gerçek yol şartlarında yapılan oto gaz ayarı büyük önem taşıyor. Araç sahipleri de bu 3 kurala dikkat etmeliler. Öte yandan LPG'li araçların da her 10 bin kilometrede veya yılda bir periyodik olarak kontrol edilmesi gerekir.

Sıfır araçlarda, motor garantisi bozulmadan yetkili servis garantisi kadar LPG garantisi sunuyoruz. Firmamız bünyesinde otogaz dönüşümünüm yanı sıra Mutlu Akü yetkili bayiliği, egzoz emisyon muayenesi, araç tadilat projelendirme işleri gibi birçok hizmeti de sürdürerek büyümeye devam ediyoruz.”