FATİH AKBAŞ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Akkent Mahallesi’nde yaptırılan toplu konutlarda çalışmalar devam ediyor.

Bu yıl Ocak ayında ilk kazmanın vurulduğu toplu konut projesinde binalar hızla yükselmeye başladı. Binaların büyük çoğunluğunun kaba inşaatları tamamlanırken diğer taraftan ise yeni binaların yapımı da devam ediyor. Kaba işleri tamamlanan binalarda ise ince işlerin imalatı sürüyor.

TOKİ tarafından bölgede inşa edilen 760 konutun 520 tanesi 2+1 modelinde ve 86 metrekare büyüklüğünde 240 tanesi ise 3+1 modelinde ebatları ise 100 ila 120 metrekare büyüklüğünde olacak.

İŞ MERKEZİ İÇİN PROJE HAZIRLANIYOR

Akkent Mahallesi Muhtarı Necip Güler ise mahallesinde TOKİ tarafından gerek mimarisi gerekse çevre düzenlemesi ile yeni bir yaşam merkezi inşa edildiğini belirterek, “Ancak mevcut projede iş merkezi yer almıyordu. Yaptığımız girişler sonucunda ihtiyacı karşılayacak büyüklükte bir iş merkezi yapılmasının sözünü aldık. Şuan ise projesinin hazırlandığını öğrendik. İnşat çalışmaları bitmeden iş merkezinin yapılması çok önemli. İleride büyük sorun olacak bir eksikliği konut projesi tamamlanmadan çözmek için gayret gösteriyoruz. İnşallah konutlar bittiğinde iş merkezi projesi de tamamlanmış olur. Projeyi takip ediyoruz.”dedi.

Akkent Mahallesi’nde Atletizm Stadyumu ile Guinness Ormanı arasında ki alana inşa edilen 760 konutun ihale şartnamesine göre 550 takvim gününde bitirilmesi gerekiyor. İhale kapsamında konutlarla birlikte alt yapı ile çevre düzenlemesi de yapılacak.