Çorum Belediyesi tarafından her yıl kurulan iftar çadırının kurulumu için çalışmalar başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu'yla birlikte Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader, kurulumuna başlanan iftar çadırını ziyaret ederek ramazan ayı boyunca verilecek olan iftar yemekleri, çadırda yapılacak program ve yardımlarla ilgili açıklamalar yaptı.

Çorum Belediyesi tarafından her yıl kurulan ramazan çadırı yine aynı yerine kurulmaya başlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, iftar çadırının 16 Mayıs'ta verilecek olan ilk iftar yemeği ile hizmet vermeye başlayacağını, çadırda verilecek olan iftar yemeklerinin hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanacağını belirterek, “Alan el ile veren eli buluşturacağız" dedi.

İFTAR ÇADIRINDA YEMEĞİ HAYIRSEVERLER VERİYOR

Bu sene de yaklaşık 1000 ihtiyaç sahibine iftar yemeğinin verilmesinin planlandığını belirten Yabacıoğlu, “Her sene olduğu gibi bu yıl da ramazan etkinliklerimiz içerisinde yer alan iftar çadırımızı kuruyoruz. Böylece Ramazan hazırlıklarımızı başlatmış olduk. Her sene ramazan çadırımızda yaklaşık 1000 kişiye iftar yemeği veriyoruz. Bu yıl da ramazan boyunca hergün kaliteli yemeklerle çadırımızı insanlarımızın hizmetine sunmuş olacağız. Çadırımızın kurulma aşaması başladı. Çadırın tüm malzemeleri ve ekipmanı belediyemize ait. Kurulumunu da yine belediye personelimiz gerçekleştiriyor. İnşallah bu sene de bu işi yüzümüzün akıyla tamamlayacağız. Ramazan Bayramı’na kadar iftar soframız bütün hemşehrilerimize açık olacak. Yemeklerimizin finansmanını hayırsever iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız karşılamaktadırlar. Belediye olarak bizim burada herhangi bir giderimiz olmuyor. Hayırsever hemşerilerimizle görüşmelerimiz sürüyor. Biz burada sadece alan elle veren eli buluşturmuş olacağız. Çadırımızın pideleri Halk Ekmek Fabrikamızdan temin edilecek" dedi.

1500 EK GIDA YARDIM PAKETİ DAĞITILACAK

Çorum Belediyesi tarafından Gıda Bankası aracılığıyla yardımların aralıksız devam ettiğini dile getiren Yabacıoğlu, "Ayrıca Ramazan ayında çadırdaki iftar yemeğinin dışında Çorum Belediyesi Gıda Bankası aracılığıyla gıda yardımlarımız devam ediyor. Ramazan münasebetiyle yaklaşık 1500 civarında gıda paketini de vatandaşlarımıza dağıtacağız. Düzenli olarak dağıttığımız gıda paketlerinden hariç, bu paketleri ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız" ifadelerine yer verdi.

2 BİN 500 ÇOCUĞA BAYRAMLIK HEDİYE

Ramazan Bayramı münasebetiyle 2 bin 500 çocuğun sevindirileceklerini belirten Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, "Kıyafet yardımımızı Ramazan Bayramı öncesinde yapacağız. 0-15 yaş aralığına yaptığımız kıyafet yardımı bu sene de devam edecek. Yaklaşık 2 bin 500 çocuğumuzun bayram hediyelerini Belediye olarak biz karşılayacağız. Bayram öncesinde çocuklarımızı da sevindirmiş olacağız. Tüm hemşehrilerimize hayırlı zamanlar diliyorum" dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi