M.BURAK YALÇIN

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Talip Geylan, Hitit Üniversitesi’nde yetkili sendikanın Türk Eğitim-Sen olduğunu belirterek, bu yetkinin kumpasla, tezgâhla, dümenle, dalavereyle gasp edildiğini ileri sürdü.

‘ÇORUM BİZİM YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ’

Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi tarafından düzenlenen Temsilciler Kurulu İstişare Toplantısı’nda konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Çorum Şubesinin Türkiye’de en çok üye kaydeden dördüncü il olduğunu belirterek, “Memleketim Çorum bu sene bizim yüzümüzü güldürdü. Çorum şubemiz en çok üye kaydeden dördüncü ilimiz. Aynı zamanda 2011’den 2018’e en çok üye artışı sağlayan da ikinci ilimiz. Ayrıca Hitit Üniversitesi’nde yetki almanızdan dolayı tebrik ediyorum. Bizim nezdimizde Türk Eğitim-Sen Hitit Üniversitesi’nde yetkili sendikadır. Kumpasla, tezgâhla, dümenle, dalavereyle aldığımız yetkiyi gasp ettiler” dedi.

‘EK GÖSTERGEDEN HERKES FAYDALANSIN’

Siyasi partilerin seçim beyannamelerinde yer alan 3600 ek göstergeye de değinen Talip Geylan, “Türkiye Kamu-Sen masaya her oturduğunda bunu söylemiştir. Doğru buluyoruz ancak eksik. Tüm memurların ek göstergelerinin 800 puan arttırılmasını, ek göstergeden faydalanamayanların da ek göstergeden faydalanmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

‘KAMU ÇALIŞANINADA BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLSİN’

Hükümetin emeklilere 2 bin TL emekli ikramiyesi vereceğini hatırlatan Geylan, Türk Eğitim-Sen olarak yıllardır böyle bir taleplerinin olduğunu, miktarı yeterli bulmadıklarını ve 2 milyon 600 bin kamu çalışanına da ikramiye verilmesi gerektiğini söyledi.

‘AYRIMCILIK YAPARLARSA KRİPTO FETÖ’CÜ İLAN EDECEĞİZ’

Milli Eğitim Bakanlığının yönetici atama mülakat sonuçlarının 26 Haziran'da açıklanacağını, daha önceki mülakatlarda bazı sendikaların üyelerine ayrıcalık tanındığını ileri süren Geylan şunları kaydetti: “Aynı şekilde ayrımcılık yapılması durumunda hukuki ve demokratik tepkimizi ortaya koyacağız. Komisyonlarda görevli kişileri 'kripto FETÖ'cü' ilan edeceğiz. Türk Eğitim-Sen olarak aynı tabloyu görürsek, 'benden olan ve olmayan' ayrımı yapıldığını görürsek, kendilerine biat etmeyenlerin ötekileştirildiğini, itildiğini görürsek, bu tablonun altında imzası olanları 'kripto FETÖ'cüler' olarak ilan edeceğiz.”

‘BU TOPRAKLARDA SELAMETLE YAŞAMANIN TEK YOLU MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK’

15 Temmuz’un bu topraklarda selametle yaşamanın tek yolunun milli birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktan geçtiğini fark ettirdiğini vurgulayan Geylan, “15 Temmuz darbe girişiminden bugüne kadar başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere toplum kanaatine yön veren aklıselim herkes bu birlik ve beraberlik ruhunun önemine vurgu yapıyor. Hal böyle iken milletimiz, devletimizin etrafında birlik ve beraberlik ruhu içerisinde sarmaş dolaş olmuşken, hala 'aynı tas aynı hamam'la Milli Eğitim Bakanlığında eğitim çalışanlarını ayrıştıran, kutuplaştıran, ötekileştiren bir anlayış varsa, bunu yapanları biz Türk Eğitim-Sen olarak 'kripto FETÖ'cü' olarak ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanı'na ve hükümete bu kripto FETÖ'cülerin Milli Eğitim Bakanlığından temizlenmesi için çağrıda bulunacağız. Bunun sıkı bir takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi