FATİH BATTAR

7-14 Ocak Görme Engelliler ve Beyaz Baston haftası nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği, AHL Park Alışveriş Merkezi’nde farkındalık etkinliği düzenledi.

Altı Nokta Körler Derneği, görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı sıkıntılara dikat çekmek için stand açtı. Açılan stantta vatandaşlara görme engellilerin sorunları ve çözüm yollarını anlatan broşür dağıtıldı.

Etkinlik kapsamında ayrıca vatandaşlar, görmeyi engelleyen siyah gözlük ve beyaz bastonla yürümeye çalıştı. Siyah gözlük ve byez bastonla yürümekte zorlanan vatandaşlar, görme engellilerin halini daha iyi anladıklarını ifade etti.

Etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Yaşar Kabakçı; “7-14 Ocak Görme Engelliler ve Beyaz Baston haftası nedeniyle AHL Park’ta bir farkındalık etkinliği düzenlemek istedik. Açtığımız stant ile kullandığımız telefon, bilgisayar, beyaz baston gibi eşyaların tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. Amacımız yaşadığımız sıkıntıları halkmızın da anlaması ve empati yapmasıdır.” dedi