M.BURAK YALÇIN

Çorum'da sivil toplum kuruluşlarında görevli hanımlar tarafından oluşturulan Çorum Nisa Kültür Platformu, basın toplantısı düzenleyerek Türk ekonomisini hedef alan ABD kaynaklı saldırılara karşı Amerikan mallarını protesto etme kararı aldıklarını açıkladı.

Çorum Nisa Kültür Platformu adına Çorum İmam Hatipliler Derneği’nde açıklama yapan Deniz Feneri Derneği Çorum Koordinatörü Yasemin Eyvazlı, yerli ürünleri tercih ettiklerini, Amerikan mallarını boykot ettiklerini ifade etti.

Yasemin Eyvazlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde verilen milli mücadeleyi desteklediklerini belirterek herkesi Amerikan mallarını boykot etmeye davet etti.

Eyvazlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ABD’yi ve onu parmağında kukla gibi oynatan İsrail ürünlerini protesto etmek, onların elindeki en büyük silahları olan para kaynaklarını kesmek sadece bizim devletimizin değil bütün insanlığa yapılan bir hizmettir. Çünkü Amerika ve İsrail’in bu paraları nerelerde hangi amaçla kullandıklarını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bu devletler akıttıkları kanla, sömürdükleri toplumların paraları ile beslenen zalim emperyalist güçlerdir. Bizlerde onların bu vahşetinin finansçısı olmayalım. Bizler elimize silah alıp bu durumu düzeltemeyiz.

21.Yüzyılın en büyük silahının para olması hasebi ile bu konuda elimizden geleni yapabiliriz. Bu devletler paraları olmazsa hiç bir şey yapamazlar. Çünkü onların bir kuru ekmekle karnını doyurup, vatanı, devleti, dini için savaşacak milletleri yok.

Peygamber efendimizde Hayber-i Fethinde Yahudiler teslim olmayınca onların hurma ağaçlarını kesip, onları can damarından vurmadı mı? Bunu gören Yahudiler hemen teslim olmadı mı? Peygamberimizin yöntemlerinin doğru olduğunu hepimiz mutlaka onaylıyoruz diye düşünüyorum. Türkiye ABD içinde, İsrail için de büyük pazardır. Uluslararası antlaşmalara göre bu devletlerin ürünlerini ülkemize sokmamak gibi bir karar alınamıyorsa biz halk olarak bu ürünleri almaya biliriz.

Devletimizin içinde bulunduğu savaşta vatandaş olarak cumhurbaşkanımıza destek olmalıyız. Umarız ki dünyanın hakimi gibi davranan ABD bu hakimiyetini en kısa zamanda kaybetsin. Kaybetsin ki bütün dünya huzur bulsun. Osmanlı’nın dünya hakimiyetine son bulmasından bu yana insanlık huzur yüzü görmedi, İslam âlemi kan ağlıyor. Afrika hala sömürge olarak yaşıyor açlıkla iç savaşlarla hastalıklarla koşuyor bunun en büyük mimari ABD ve İsrail’dir.

Hanelerimizin ekonomik faaliyetlerini yürüten hanımlar olarak bundan böyle her alanda yerli ürünlerimizi tercih ederek alışverişlerimizle milli duruşun teşvik edeceğiz. Türkiye’nin milli birliği ve bütünlüğünü tehdit eden dış mihraklara karşı hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. Ülkemiz uluslararası ilişkiler açısından dostluk ve iyi niyetle duruşunu muhafaza ederken Amerika düşmanca yaklaşımlarını sürdürüyor. Ülkemizden kabul edilmeyecek taleplerde bulunan ABD ajanlık faaliyetlerini yürüten sözde rahip den PKK’lı teröristlere kadar çok sayıda kişinin serbest bırakılmasını istiyor. İran’a ambargo uygulaması talebinden diğer ekonomik yaptırımlara kadar ülkemize kumpas altına almayı amaçlayan bu isteklerin hiçbirini kabul etmemiz mümkün değil. Dolar kuru üzerinden yapılan manipülasyonlar karşısında milli bir duruş sergile ölmektense yangına körük ne gitmeyi tercih eden bazı kesimlerin teslim olma yönündeki açıklamalarını üzülerek takip ediyoruz. Atalarımızın şanlı mücadelesi sonucunda bağımsızlığını ilan eden Türkiye’yi kimseye teslim etmeye niyetimiz yok. Bu ekonomik savaşta ülkemizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurgularken herkesi ABD mallarını kullanmamaya ve yerli ürünleri tercih etmeye davet ediyoruz.

Biz Nisa Kültür Platformu olarak bu konuda bundan sonrada elimizden geleni yapacağız. Çorum halkından da çalışmalarımızda bize destek olmanızı bekliyoruz. Allah zalimleri kahretsin zülüm gören mazlumların da yanında olsun.”

Editör: Haber Merkezi