M.BURAK YALÇIN

Belediye Başkanı Zeki Gül, ABD'nin Türkiye’ye yönelik uyguladığı yaptırım kararlarına tepki amacıyla ilk Belediye Meclis toplantısında, "Amerika menşeli hiçbir kurum ve kuruluşa ruhsat verilmemesi" yönünde karar alacaklarını bildirdi.

Diyanet-Sen Çorum Şubesi tarafından, Türk ekonomisine karşı yapılan saldırılara tepki göstermek amacıyla PTT Merkez binası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül, “Arkadaşlarımız kimin dost, kimin düşman olduğunu söyledi. Biz de Çorum Belediyesi olarak söylüyoruz, ilk Mecliste bir karar alarak, 'Amerikan menşeli hiçbir kurum ve kuruluşa Çorum Belediyesi olarak ruhsat vermeyeceğiz' diyorum. Biz de yerimizi belli edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye genelinde ABD markalı firmalara izin verilmeyeceği ile ilgili haberler, Çorum’da da “Darısı Çorum’a” beklen tisi oluşturmuştu. Dün gerçekleştirilen basın açıklamasında yaptığı açıklama ile halkın gönlüne tercüman olan Belediye Başkanı Zeki Gül, ilk meclis toplantısında, bu kararlarını resmileştireceklerini ve uygulamaya koyacaklarını müjdeledi.  

Editör: Haber Merkezi