Sağlık Bakanlığı anne adaylarının doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmaları ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla hizmete sunduğu gebe okulları faaliyetlerine devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nın temel hedeflerinden birisi gebelik dönemi ile doğum sürecinde anne-bebek sağlığı açısından daha kaliteli, verimli, etkin ve güvenli sağlık hizmeti sunmaktır.
Bu kapsamda anne adaylarının doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmaları ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla T.C. Sağlık Bakanlığı Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Sungurlu Devlet Hastanesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Osmancık Devlet Hastanesi, T.C. Sağlık Bakanlığı Alaca Devlet Hastanesi ve T.C. Sağlık Bakanlığı İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesinde Gebe Okulları faaliyet veriyor. Gebe okulu eğitimleri kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog, eğitim hemşiresi ve ebelerden oluşan deneyimli bir ekip tarafından veriliyor ve 3 oturumu tamamlayan anne adaylarına katılım belgeleri veriliyor. 

Editör: Haber Merkezi