Arasta esnafına ve mülk sahiplerine acil koduyla çağrı yapıldı.
Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Halil Gürbüzer, Çöplük Çarşısı-Arasta restorasyonu için alt yapı hazırlıklarının son aşamaya geldiğini belirterek, mülk sahiplerine dağıtılan muvafakatnamelerin hızlı bir şekilde imzalanarak teslim edilmesi gerektiğini bildirdi.

Çorum Belediyesi’nin organizasyonunda geçtiğimiz aylarda başlatılan Arasta Restorasyon çalışmalarında önemli ilerleme kaydedildiğini belirten Oda Başkanı Halil Gürbüzer, mülk sahibi olan yaklaşık 500 tapu sahibine imzalamaları için muvafakatname dağıtıldığını ifade etti. Tapu sahiplerinin hızlı bir şekilde muafakiyetleri imzalaması halinde Çorum Belediyesi’nin röleve-restorasyon ihalesine çıkacağını aktaran Gürbüzer, bu konuda tapu sahiplerinden hassasiyet ve hızlı hareket etmelerini beklediklerini kaydetti.

Arasta’da tapu sahiplerinin muafakiyetleri bir an önce imzalayıp göndermemeleri halinde sürecin uzayacağını belirten Gürbüzer, muhataplara çağrıda bulunarak, “Muvafakatnameleri imzalayıp hızlı bir şekilde odamıza göndermeleri neticesinde biz de Çorum Belediyesi’ne teslim edelim. Belediye Başkanlığı makamı gerekli onayı verdi. Şimdi sıra mülk sahiplerinde. Muvafakatnameler teslim edilince hemen ölçümler yapılıp proje hazırlanıp onay alınacak ve restorasyon ihalesine çıkılacak. Aksi takdirde askıya çıkacak ve süreç uzayacak.” dedi.