MHP Çorum Belediye Başkan adayı Kenan Şahin, Arasta Restorasyon Projesine mutlaka alt geçidinde eklenmesi gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Belediye Başkan adayı Kenan Şahin, Arasta Sağlıklaştırma Projesinde proje hazırlama ihalesinin yapılacağını hatırlatarak, alt geçit konusunda bütün yolların denenip denenmediğini sordu.

Açıklamasına, “Çorum Belediyesi tarafından Arasta Restorasyon işi ihale edilecek. Arastanın varlığının Çorum’un
gelişimi önünde baraj gibi duran bir problem olduğunu bilmeyen yoktur” diyerek başlayan Kenan Şahin, “Peki arastanın sit alanı durumunun kaldırılması veya taşınması yada restorasyonla birlikte alt geçidinde yapılması konusunda her yol denendi mi? Tabi ki kültürel varlıklarımız korunmalıdır. Ama bu korumacılık adına bir şehir kaderine terk edilemez. Bunun bir çaresi bulunabilir. Bu konuda kamuoyu oluşturulabilir. En azından restorasyonla birlikte muhtemel bir alt geçitte restorasyonla birlikte yapılabilir. Lütfen bir daha deneyelim. Sonuna kadar deneyelim. Eğer restorasyon yapılacak olursa Çorum’un önünde yüzyıl daha problem kalmaya devam edecektir. Yetkililere sesleniyorum. Lütfen iyi düşünün. Çok geç olmadan” ifadelerini kullandı.