FATİH BATTAR/M.BURAK YALÇIN

Çorum eski Belediye Başkanı ve Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın yakın arkadaşı Prof. Dr. Arif Ersoy (72) dualarla bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara'da tedavi gördüğü özel bir hastanede kalp yetmezliğinden dün akşam 21:15 sularında hayatını kaybeden Arif Ersoy'un cenazesi Çorum’a getirildi.
Çorum’da öğle namazına müteakiben belediye binası önünde helallik istendi. Ardından Hıdırlık’ta kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verildi.

Cenaze törenine Vali Mustafa Çiftçi, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, siyasi partilerin il başkanları, Çorum eski Milletvekili Murat Yıldırım, Çorum eski Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kurum müdürleri, daire amirleri, STK temsilcileri, Ersoy’un ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Milli Görüş partisinde uzun yıllar görev yapan Çorum'da 1994 ve 2002 yılları arasında belediye başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Arif Ersoy, belediye başkanlığı döneminde Çorum’a yaptığı hizmetlerle Çorum’un halkının gönlünde taht kurmuştu. Hiçbir ayırım yapmadan Çorum’un tamamına hizmet eden ve belediye başkanlığı döneminden sonra da Çorum’a hizmet etmeye devam eden Ersoy, ilim ve bilim adamlığı, dava adamlığı ile verdiği hizmetlerin yanı sıra beyefendi kişiliği ile de biliniyordu.

Belediye binası önünde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Arif Ersoy’un, siyaseti bir dava şuuruyla yaptığını belirterek; “Siyaset yapmadan cihat anlayışı ile siyaset yapan bir dava adamıydı. Rabbim cennetteki mekanını Ali eylesin. İrfanıyla, duruşuyla gönüllerde çok güzel iz bıraktı. Örnek almamız gereken bir insan. Siyasette tertemiz insanlardan bir tanesi. Mekanı cennet olsun.” dedi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erban ise Arif Ersoy’un, örnek ve müstesna bir insan olduğunu ifade ederek; “Arşf hoca ilim ve bilim adamıydı. Kendi alanında çok önemli işlere imza atmış bir ilim adamıydı. Hayatı boyunca Milli Görüş davasına çok büyük hizmetler yapmış bir siyaset adamıydı. Çorum’da yıllar boyunca Çorumlulara hiçbir ayrım yapmadan hizmet etti. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin.” diye konuştu
‘Tüm Çorum’un ve Türkiye’nin başı sağolsun.’ diyen AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Arif Ersoy’un güzel yaşadığını ve güzel eserler bıraktığını söyledi. 

Çorum’un büyük bir değerini kaybettiğini belirten AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan; “Uzun yıllar siyaset yapıp da böyle güzel anılmak herkese nasip olmaz. Allah mekanını cennet eylesin.” dedi

LİDERLERDEN TAZİYE MESAJLARI
Arif Ersoy'un vefat haberi sonrası birçok önemli isim sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınladı.
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gibi siyasetin önde gelen isimleri sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayınladı.

PROF. DR. ARİF ERSOY KİMDİR?

Çorum'da 1948 yılından doğan Arif Ersoy, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bölümü'nden 1973 yılında mezun oldu.

Ersoy, aynı zamanda Konya Yüksek İslam Enstitüsü'nü de bitirmiştir. İngiltere Leeds Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisadi Kalkınma dalında mastır derecesini 1976'da yapmıştır. Ege Üniversitesi, İktisat Fakültesi, doktora derecesini 1979 yılında tamamlamış ver ardından 1982'de Yardımcı Doçent, 1986'da İktisat Doçenti ve 1992 yılında da İktisat Profesörü olmuştur.

1977 ve 1979 yılları arasında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi, yine aynı üniversite de 1979 ve 1982 yılları arasında İktisat Doktoru görevlerinde bulunmuştur. 1982 ve 1986 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümünde Yardımcı Doçent, 1982 ve 1983 yılları arasında yine İktisat Bölümü Başkan Yardımcılığı, 1986 ve 1992 yılları arasında İktisat Doçenti, 1992 ve 1994 yılları arasında da yine aynı kurumda İktisat Profesörü görevlerinde bulunmuştur. 1990 yılında Çin Halk Cumhuriyeti başkenti Pekin'deki Renmin Üniversitesi'nde dokuz ay misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

27 Mart 1994 ve 17 Nisan 1999 tarihleri arasında ilk dönem Çorum Belediye Başkan'lığı yapmış ve sonrasında ikinci kez 18 Nisan 1999 ve 8 Ağustos 2002 yılları arasında da ikinci dönem Çorum Belediye Başkanlığı görevini yapmıştır. Mayıs 1999 ve Haziran 2002 tarihleri arasında da Avrupa Konseyi Mahalli İdareler Meclisi Üyeliği yapmıştır. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Bölümü başkanlığından 1 Ocak 2016 tarihinde emekli olmuştur. Halen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İktisat Bölümü başkanlığını ve aynı üniversitenin bünyesinde kurulan Uluslararası İslam Ekonomisi Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürlük görevlerini sürdürmekteydi.

Ayrıca Milli Görüş'ün bilimsel çalışmalar yapan kuruluşlarında Ekonomik ve Sosyal Araştırma Merkezi'nin (ESAM) yönetim kurulu üyesiydi.

Editör: Haber Merkezi