FATİH AKBAŞ

Mahalli Idareler seçimlerinde Çorum Belediye Başkanı seçilen Dr. Halil Ibrahim Asgin, mazbatasını aldıktan sonra Belediye’ye geçerek burada vatandaşlara seslendi.

Taş binaya gelişinde çiçeklerle ve Mehter takımı ile karşılanan Başkan Asgin, Zabıta Mangasını selâmladıktan sonra birim müdürleri ile tanıştı.

Asgin, burada yaptığı konuşmada, seçim süreci boyunca şahsına destek veren partililer ile vatandaşlara teşekkür ederek sözlerine başladı.

Eski Başkan Zeki Gül'e hizmetleri için teşekkürlerini ileten Başkan Asgin, “Kendisi bu süreçte Belediye Başkanlığının da ötesinde bize ağabeylik yaptı. Her zaman kardeşi olarak bildi. Bu nedenle gönlü güzel kendi güzel Zeki başkanımıza teşekkür ediyor soyadı gibi yüzü de hep gülsün diyorum. Her zaman Zeki Gül gibi başkanlarımızın yanındayız. Aynı yolda beraber yürüdüğümüz böyle güzel yürekli aynı insanları her zaman kardeş bildik abi bildik dava arkadaşı bildik. Bundan sonrada böyle devam edecek. Başta Zeki Gül başkanım olmak üzere bu güzel şehre sahabeler şehrine kardeşliğin barışın merkezi olan bu şehre gönlünü koymuş yüreğini emeğini koymuş bu şehri bugüne kadar bu noktaya taşımış güzelleştirmiş, yollar parklar yapmış herşeyden önce gönüller yapmış olan geçmiş bütün belediye başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Çorum’da Mart’ın sonunu bahar yapan Allah’a hamdediyorum şükrediyorum” diyen Başkan Aşgın, “Çorum her zaman ganda sürecinde ortaya koydukları başarılı çalışmalardan dolayı milletvekillerine, belediye başkan adaylarına, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.
Çorum Belediyesi’nde gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Yusuf Ahlatcı, “Çorum Şehr-ül Emin’i olduğunuz süre içinde başarılı çalışmalar diliyor. Çorum halkı adına icraatlarınızın bizzat takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

KAVUNCU: ‘ALLAH UTANDIRMASIN’
Seçimle gelinen makamları millete hizmet karargâhı olarak gördüklerini belirten AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, “Belediye Başkanı seçilen Halil İbrahim kardeşimiz de bu düşünceye sahip” dedi. Devir teslim töreninde yaptığı konuşmasına şükür ifadeleriyle başlayan Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanlığı görevini devralan Halil İbrahim Aşgın’a başarılar diledi. Kavuncu, “Allah utandırmasın, halka hizmet yolunda yâr ve yardımcısı olsun” temennisiyle sözlerini tamamladı.

KAYA: ‘HEP BİRLİKTE ÇORUM İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’
AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, “Milletvekilleri olarak Belediye Başkanımızın emrindeyiz” dedi. Çorum halkının 31 Mart’ta sandıkta ortaya koyduğu tercihin AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a ve icraatlarına olan desteğin tezahürü olduğunu vurgulayan Oğuzhan Kaya, “İç ve dış kaynaklı oyunları farkeden Çorum halkı, AK Parti’yi anladı ve birlikte yola devam için onay verdi” diye konuştu. “Herkes mesajı aldı. Artık yenilenme, atılım ve reformları hayata geçirme vakti” diyen Kaya, “Çorum için hep birlikte çalışıp, bayrağı daha ileri taşıyacağız” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Zeki Gül’e kapıya kadar eşlik eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, selefini hazırlanan minibüs yerine makam aracı ile ikametgahına uğurlayarak dikkat çeken bir jestte bulundu. Başkan Aşgın, daha sonra makamında tebrikleri diye Başkanı Aşgın, eski Başkan Zeki Gül’ü uğurladı. kabul etmeye devam etti

İlk imzası göreve başlama yazısına

Çorum Belediye Başkanı seçilen Dr. Halil İbrahim Aşgın, görevi Belediye eski Başkanı Zeki Gül’den devraldı.
İl Seçim Kurulundan mazbatasını alan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, daha sonra Belediye binasına geçerek görevi teslim aldı. Başkan Aşgın’ın ilk imzası ise göreve başlama yazısını imzalamak oldu.
İlk imzasını attıktan sonra değerlendirmelerde bulunan Başkan Aşgın, “Bu işlerin makam kısmını kırmızı plaka kısmını ayaklar altına alıyoruz. Biz bu işin hizmet kısmındayız. Milletimizin hangi dersine deva oluruz kısmındayız. Koltuk ve kırmızı plaka derimiz yok. Gece gündüz bu millete hizmet edeceğiz. İlk imzamı da attım. Rabbim attığım bütün imzalarımı rızasına uygun imzalardan eylesin” dedi.
Başkan Aşgın’ı ilk tebrik eden ise eşi Feyza Aşgın oldu. Başkan Aşgın, eşinin seçim çalışmalarında büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek teşekkür etti.