FATİH BATTAR

Çorum Emlak Müşavirleri Derneği 6. Olağan Genel Kurulu’nda ‘Web Tapu’ uygulaması ile ilgili emlakçılara bilgi veren Çorum Tapu Müdürü Mehmet Oymak, Türkiye genelinde kullanılmaya başlanan ‘Web Tapu’ sistemi ile artık vatandaşların  tapu müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu yapabileceklerini söyledi.

Tapu Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelinde yıllık yaklaşık 8 milyon işlem ile 30 milyon vatandaşa hizmet veren bir kurum olduğunu aktaran Oymak,  Genel Müdürlüğün e-ipotek, e-haciz, e-arşiv, Web-tapu gibi bir çok projeleri uygulamaya koyduğunu belirterek, Web Tapu ile artık vatandaşların tapuya gitmeden internet ortamından işlemlerini yapabileceklerini kaydetti.

Web-Tapu uygulamasının vatandaşın Tapu Müdürlüğü’ne fiilen gelmeden, günün 24 saatinde internet üzerinden başvuru yapabilmesine imkan sağladığını belirten Oymak; “Vatandaşlarımız yapacağı tapu işlemine ait belgeleri (Nüfus cüzdanı, emlak beyan değeri, veraset ve intikal ilişik kesme yazısı, veraset belgesi, vekaletname vs.) taramak ya da fotoğrafını çekmek kaydıyla e-devlet üzerinden TKGM’nin resmi internet sitesinde mevcut bulunan Web-Tapu uygulamasına yükleyerek Tapu Müdürlüğü’ne gelmeden başvuru yapabilmektedir. Ayrıca işlemlerin harç bilgilendirmesi tarafların telefonlarına SMS yolu ile yapılıp, taraflar işleme ait tapu harçlarını da Tapu Müdürlüğü’ne gelmeden bankamatik veya internet bankacılığı aracılığı ile yatırdıktan sonra Tapu Müdürlüğü’ne kendilerine yine SMS yoluyla bildirilen randevu saatinde işlem (evraklarının asılları ile birlikte) gelerek işlemin niteliğine göre gerek resmi senet gerekse tescil istem belgesini imzalamak kaydıyla işlem sonuçlandırılarak tapu senetlerini alabilmektedirler. Görüldüğü üzere işlem tarafları Tapu Müdürlüğüne sadece resmi senet veya tescil istem belgesini imzalamak ve işleme ait yeni tapu senedini almak için gelmektedirler.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi