FATİH AKBAŞ

Belediye Meclisi’nin dün yapılan Eylül ayı toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Nazik Bulut, Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu bahçesinde bozulmalar olduğunu belirterek Belediye’nin gerekli tamiratı yapmasını istedi.

Okul bahçesinde geçtiğimiz yıllarda halı saha yapıldığını ve bu sırada bahçeyi kullanan kamyonların zeminde bozulmalara neden olduğunu kaydeden Bulut, “Zemin bozularak öğrenciler için tehlikeli hale gelmiş bir yaralanmalara neden olmuştur. Bölge sakinleri Belediye’nin bozulan yerleri onarmasını talep ediyor” dedi.

Aşağı Sanayi Sitesi esnafının da yol talebi olduğunu kaydeden Bulut, sanayi esnafının Hıdırlık tarafında yer alan yolun açılmasını istediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise Bulut’un Aşağı Sanayi Sitesi esnafının yol talebi ile ilgili talebine cevap vererek, “Aşağı Sanayi Sitesi esnafının görevi artık bitti. Bölgede imar düzenlemesi yapıldı. Bundan sonrada yeni düzenleme yapılmayacak. Bölgenin sanayi olma vasfı bitti. Daha önce bir yol açılması talebi olmuştu onu da yapmıştık. Ancak orası artık sanayi bölgesi değil” şeklinde kaydetti.

Haşeratla mücadele çalışmaları hakkında da açıklama yapan Başkan Gül, “Yetkili mercilerle biraraya gelerek tavuk çiftliklerinin gübrelerinin döküm yerlerini sınırlandırdık ve kontrol altına aldık. Aynı zamanda ilaçlama çalışmalarında hız verdik. İlaçlama çalışmaları hala devam ediyor. Bu da sineği azalttı.