RECEP MEBET
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) İl Temsilcisi Sefer Kahraman ve beraberindeki heyet dün Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’i ziyaret etti.

Ziyarete Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Sefer Kahraman’ın yanı sıra Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Şen ile Zeynel Perçin katıldı.
Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Erzen’in ev sahipliğindeki ziyarette konuşan Sefer Kahraman, 2020 yılı için belirlenecek asgari ücretin yaşam maliyeti olan 2 bin 578 TL’nin altında teklif edilmesi durumunda Türk-İş’in masadan kalkalacağını söyledi.

Yaşanan ekonomik koşullar karşısında hükûmetin de elini taşın altına koyması gerektiğine işaret eden Kahraman, “Asgari ücretten vergi alınmasın” çağrısında bulundu. Bu doğrultuda yapılacak bir düzenlemenin işverenler üzerindeki yükü azaltacağını ve çalışanların işlerini kaybetme tehlikesinden kurtulacağını dile getiren Kahraman, “Asgari ücretteki külfetin azalması ile birlikte istihdamın da artacağına inanıyoruz” görüşünü paylaştı.
Kahraman, ziyaret anısına Şevket Erzen’e Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erzen ise, nezaketlerinden dolayı misafirlerine teşekkür etti.