M.BURAK YALÇIN

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, gazetecilerin de meslek etiğine göre hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Çorum’da medyanın tamamı diyemiyorum ama tamamına yakını meslek etiğine göre hareket ediyor, ahlaklı davranıyor” dedi.

Çorum Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarına kahvaltı verildi.

 Havuzbaşı Kafe Restoran’da gerçekleşen kahvaltı programına Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erol Taşkan, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Bülent Özkaleli, Hitit Gazeteciler Derneği Başkanı Birkan Demirci ve basın mensupları katıldı.

VALİ ÇİFTÇİ: ÇABAMIZ, GAYRETİMİZ ORTAK

Programda konuşma yapan Vali Mustafa Çiftçi, gazeteciliğin usulüne ve ilkelerine göre yapılması gerektiğini ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, “Gazetecilik, usulüne uygun yapılacak olursa, etik ilkelere uyulacak olursa kıymetli bir meslektir. Çünkü halkımızın gözü kulağı. Hakkını vermek icap ettiğinde sorumluluk gerektiren bir meslek. 10 Ocak İdareciler Günü aynı zamanda. Bizlerde sizler gibi gece gündüz, kar kış demeden, mesai mefhumu gözetmeden vatandaşlarımıza hizmet etmeye gayret ediyoruz. Çabamız, gayretimiz ortak” dedi.

AŞGIN: MEDYA DÖRDÜNCÜ KUVVET

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise yasama, yürütme ve yargıdan sonra medyanın dördüncü kuvvet olduğunu dile getirerek, “Yasama güzel kanunlar çıkaracak. Yürütme, bu güzel yasaları en güzel şekilde yürütecek. Yargı, sadece adaleti düşünerek karar verecek. Medyayı da bunlardan ayrı tutamayız. Nasıl ki siyasetçiler ahlaklı olsun diyorsak, yargıçlar adil olsun diyorsak, yürütmede ki Valisi, Emniyet Müdürü nasıl ki vatandaşlar arasında ayırdım yapmasınlar diyorsak aynısını medya içinde bekliyoruz” diye konuştu.

‘ÇORUM’DA MEDYANIN TAMAMINA YAKINI MESLEK ETİĞİNE GÖRE HAREKET EDİYOR’

Medyanın meslek etiğine, kamu yararına göre hizmet ettiğinde ülkede daha güzel işler olacağını da ifade eden Başkan Aşgın, “Çorum’da medyanın tamamı diyemiyorum ama tamamına yakını meslek etiğine göre hareket ediyor, ahlaklı davranıyor. Medya aynı zamanda tarihe de not düşüyor ve geleceğe de yön veriyor. Yapılan her haberde memleketin hayrını, iyiliği düşünmeliyiz. Yapılan her işin vebali, sorumluluğu var. Çorum’da iktidarı, idarecileri güzel bir birliktelik yakaladı. Şehrimiz adına gittiğimiz her şeyi alıyoruz. 2020’de Çorum’u 2019’dan daha iyi noktalara getirmek için size çok ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.