FATİH BATTAR

Haznedar Restoran’da basın mensupları ile bir araya gelerek, Çorum’a yapılması planlanan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum’a kurulacak yeni askeri birliğin Şeker Fabrikası arkasındaki Çeşmeören YİBO olarak düşünüldüğünü açıkladı.

Çorum’a yeni kurulacak askeri sistemde, bedelli askerlik yapmaya uygun, 30’ar günde bir yemin törenlerinin yapılacağı, yaklaşık başta 3-4 bin askerin eğitim göreceği bir askeri birlik yapılması hususunda Savunma Bakanı Hulusi Akar ile mutabık kaldıklarını aktaran Ahlatcı; “Birliğimiz Şeker Fabrikası’nın arkasındaki Çeşmeören YİBO diye tabir ettiğimiz okul olarak planladık. Çünkü burada spor salonları dahil olmak üzere, yatakhanelerimiz herşeyimiz hazır durumda. Devletimize ilave yük getirmeksizin bu alanın askeri acemi birlik olarak değerlendirilmesinin uygun olacağını bakanımıza ilettik. Bu birlik Nisan ayı içerisinde askerlik kanununda yapılacak değişiklikten sonra oluşturulacak ve Çorum’a kazandırılacak. Şu anda Çorum, Türkiye’de bu birliklerin açılacağı ikinci ildir. İlimizin ekonomisine de ciddi katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ayrıca savunma sanayinin ihtiyacı olan ürünlerin Çorum’da üretilmesi huşunu da görüştüklerini dile getiren Ahlatcı; “Sayın bakanımıza savunma sanayisine verdiğimiz önemden bahsettiğimizde ve Çorum sanayisinin bu yönde çok mahir olduğunu rapor halinde sunduğumuzda seçimlerden sonra ilimize Savunma Bakanlığı’ndan gelecek bir heyet ile birlikte Savunma Sanayimizin ihtiyacı olan tüm ürünlerin listesi ile beraber ilimize geleceğini söyledi. Sanayicilerimizle yapacağımız toplantıda 10 yıl alım garantisi vermek suretiyle  bu ürünlerin Çorum’da üretilmesi hususunda bakanımız ile mutabık kaldık. Bu da sanayimize ivme kazandıracak büyük bir projemizdir.” ifadelerini kullandı.