Avrupa Ticaret İş Birliği Konseyi (ATİK), Asya ve Afrika pazarlarını hedefleyen ATİK Dünya Ticaret Merkezi Projesi’ni hayata geçiriyor.

ATİK, Avrupa Pazarı hedefli Bulgaristan’da 500 milyon dolar bütçeli ATİK uluslararası organize sanayi bölgesi projesini nihai noktaya getirdi.

ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin ve Çorum ve Bölge Başkanı Fahri Karayan, sosyal medya hesaplarından yapıtıkları açıklamada; “İnşallah 500 milyon dolarlık proje, Avrupa pazarı başta olmak üzere Asya, Afrika pazarlarına köprü olacak. ATİK Uluslararası Organize Sanayi Bölgesi, büyük, orta, küçük sanayi bölgeleri, otel, fuar merkezi, ekonomi üniversitesi, Dünya Ticaret Merkezi olarak projelendirildi. Yakın zamanda inşallah tanıtım lansman çalışmalarına başlayacağımız projemiz kurulacak bölgeye ve başarılı iş insanları ile geleceğin ticaretine ve yeni ekonomik düzende büyük imkanlar sunacaktır. Dünya ticaretinin önemli kısmının Avrupa, Asya ve Afrika genelinde olduğunu düşünürsek proje, bölgede uzun yıllar Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlayacak.” ifadelerine yer verdi.