Atlas Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü öğrencileri Çorum Belediyesi 15 Temmuz Şehitleri Müzesini gezdi.
Atlas izcileri, müzenin ilk katında sergi salonunda bulunan ve darbe gecesi yaşanan olayları  en iyi   şekilde    anlatan    fotoğraf sergisini gezdikten sonra sinema salonunda ihanet gecesine ait görüntülerden oluşan belgeselleri izlediler.


Müzenin ikinci katında bulunan ve hain darbe girişimine karşı verilen mücadelede canını feda eden Erol Olçok ve oğlunun da aralarında bulunduğu 12 Çorumlu’nun yanı sıra darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit  Astsubay Ömer Halisdemir' in hatıralarının yaşatıldığı odaları gezen öğrenciler duygulandılar.


Kulüp Müdürü Mustafa Özdemir yaptığı açıklamada, “15 Temmuz, Türkiye için bir milat oldu. Çanakkale Zaferi'ndeki o ruhu ve mücadeleyi adeta tekrar yaşadık. Kaybettiğimizi sandığımız değerleri de aslında yitirmediğimizi görmüş olduk. Genç nesillere 15 Temmuz gecesini asla unutturmamak ve en doğru şekilde anlatmak ve tanıtmak gerekiyor” dedi. 


Atlas Gençlik Merkezi öğrencilerinden Samet Arslan da bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını dilediğini söyledi. Sergiyi çok beğendiğini özellikle balmumu heykellerinin çok gerçekçi olduğunu kaydeden Arslan, “Her arkadaşımın 15 Temmuz Müzesini görmelerini istiyorum. 15 Temmuz asla unutulmamalı” şeklinde kaydetti.     (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi