FATİH BATTAR

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası Çorum’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çorum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Kültür Park’ta buluşan bisiklet tutkunları Kadeş Barış Meydanı’na kadar pedal çevirdi.

İnsanlarının toplu ulaşım olanaklarından faydalanmasını teşvik edecek önlemleri almak, tüm kenti kapsayan eşitlikçi, çevreci ve sürdürülebilir bir toplu ulaşım şebekesinin kullanımını teşvik etmek, daha sağlıklı, modern ve doğa dostu şehirler oluşturmak amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Kadeş Meydanı’nda düzenlenen programda 5 kişiye çekilişle bisiklet hediye edildi.

Programa Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, Karakeçili Mahallesi Muhtarı Mehmet Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın Çorum’da 1.5 yıl önce sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla başlatılan ÇORBİS programına Çorum halkının yoğun ilgisinin olduğunu söyledi.

Bugün itibariyle 19 bin ÇORBİS üyesinin olduğunu belirten Aşgın; “Bisiklet artık Çorum’da normalleşti. Aileler çocuklarıyla parkta, cadde ve sokaklarda bisiklete biniyor. Çorum bir bisiklet şehri olacaktır. Bu da bizim sorumluluklarımızı artırıyor. ÇORBİS istasyonlarımızı ve bisiklet sayılarımızı mutlaka artırmalıyız. Elektrikli scooter’la ilgili yönetmelik geçtiğimiz aylarda çıktı. Yönetmelik çıkar çıkmaz biz bu işte varız dedik ve 2 ay önce 50 scooter Çorum halkının hizmetine sunduk. Scooter beğenilince biz de sayısını artırmaya karar verdik ve 1 hafta sonra 50 scooter daha gençlerimizin hizmetine sunacağız.” dedi

Konuşmaların ardından programa katılan 5 kişiye çekilişle bisikletleri takdim edildi.