Ermenistan ile Azerbaycan arasında gerçekleşen 44 günlük savaşta şehit olan Azerbaycanlı askerlerin anısına Sungurlu’da resim sergisi açıldı.

Atatürk Meydanı’nda açılan sergiye İlçe Kaymakamı Fatih Görmüş, Belediye Başkan V. Bahri Sezen, Azerbaycan Cumhuriyeti Uluslararası Araştırmalar Merkezi (TSUAM) Genel Başkanı Prof. Dr. Samir Adıgözelli, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'in eşi Vildan Şahiner, Belediye Başkan Yardımcıları, oda ve dernek başkanları ile Azerbaycanlı misafirler katıldı.

Sergi açılışının ardından İlçe Şehitliği’ni ziyaret ederek dua eden Azerbaycanlı misafirler, Belediye Başkan V. Bahri Sezen, Belediye Başkan Yardımcıları Sakine Sarıyüce ve Mükremin Dağaşan'ı makamlarında ziyaret ettiler.
Ziyarette konuşan Azerbaycan TSUAM Genel Başkanı Prof. Dr. Samir Adıgözelli, “Belediye Başkanımız Sayın Abdulkadir Şahiner nezdinde programda emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Sungurlu ilçemizde çok sıcak ilgi ile karşılaştık. Şehitler diyarı Sungurlu'da Azerbaycanlı şehitlerimizin resim sergisini açmak ve belediyemizden çok samimi ilgi görmek bizleri çok mutlu etti.'' dedi. 

Sungurlu Belediye Başkan V. Bahri Sezen de, “Öz gardaşlarımızın ziyaretlerinden çok memnun olduk. Tüm hemşehrilerimiz adına misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz. İki ülke tek devlet anlayışı ile Azerbaycanlı kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.  Ziyaret sonunda karşılıklı hediyeler verildi. (Haber Merkezi)