FATİH AKBAŞ
Çorum’da yaşayan Cengiz Kabasakal isimli vatandaş yıllar önce vefat eden ve Ulu Mezarlığa defnettiği babası ile babaannesinin mezar yerini ispat etmeye çalışıyor.

Babası Necip Kabasakal’ın 1980’de babaannesi Miyase Kabasakal’ın da 1989’da vefat ettiklerini ve Ulu Mezarlık’ta yan yana mezarlara defnettiklerini belirten Cengiz Kabasakal, “Her iki mezarı da çevreleyecek şekilde demir çerçeve yaptırdım ve üzerine de isimlerin yer aldığı metal plaka taktım. Ulu Mezarlık’ta tek tip mezar uygulamasına geçilmesi ile birlikte belediye ekipleri babam ile babaannemin mezarlarını çevreleyen demir çerçeveyi kaldırmışlar.

Çerçeve üzerinde ki isimlikte üzerinde gitmiş. Bunun üzerine biz belediyenin belirttiği şekilde mezar yapmak için harekete geçtik ve mezar taşlarını alıp malzemeleri hazırladık. Tam mezarı yapacağımız zaman Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri mezarların bize ait olduğunu ispat etmemizi isteyerek mezar taşı yerleştirmemize izin vermediler. Mezarların bize ait olup olmadığını belirlemek için mahkemeye başvurup DNA testi yaptırmamız gerektiğini söylediler. Bizde bu durum karşısında şaşırdık. Yetkililere durumu anlattım ama bir sonuç alamadım. Babamın ve babaannemin mezarlarının bize ait olduğuna bir türlü yetkilileri inandıramadım. Sorunumuzun çözülmesini istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi