RECEP MEBET
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilatı’nın katkılarıyla Çorum’da yaptırılan 16’şar derslikli 3 okulun açılışını yaptı. 
Önceki gün Bekir Aksoy İlkokulu’nda gerçekleşen açılışa Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Aykut Gürses, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Eğer, Konya Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Kır, bazı daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Buharaevler Mahallesi Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, Bekir Aksoy İlkokulu Müdürü Musa Arslan, Okul Aile Birliği Başkanı Recep Mebet, bazı idareci ve öğretmenlerin de hazır bulunduğu açılışa veliler ve öğrenciler de büyük ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Kerim Çırakoğlu’nun yaptığı açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 

VALİ’DEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Düzenlenen törenin açış konuşmasını yapan Vali Mustafa Çiftçi, Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu, Bekir Aksoy İlkokulu ve 19 Mayıs İlkokulu ek binasının Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla yaptırıldığını söyledi.
13 milyon 260 bin liraya mâl olan 3 okul inşaasının 11 milyon 240 bin lirasının Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından kaşılandığını belirten Mustafa Çiftçi, Çorum’da 206 ilk, 156 orta, 106 adet de lise bulunduğu ve tüm okullarda 92 bin 500 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü kaydetti.
Çorum’da derslik başına ortalama 18 öğrencinin düştüğünü dile getiren Vali Çiftçi, eğitimde fiziki altyapının yeterli düzeyde olduğunu ifade etti.
Çiftçi, açılışı yapılan okulların eğitime kazandırılmasındaki katkılarından dolayı Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, milletvekilleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi yöneticileri ile emeği geçenlere teşekkür etti.

 

BAKAN’DAN DESTEK SÖZÜ ve MÜJDELER
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, açılışını yaptığı 3 okulun spor alanındaki tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı ve öğrencileri için Çanakkale gezisi düzenleneceği müjdesini verdi.

Açılış töreninde kürsüye gelen Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlık olarak Milli Eğitim camiasının da destekçisi olduklarını söyledi.
Yaklaşık 20 ay önce Çorum milletvekillerinin kendisini ziyaret ederek, derslik ihtiyacı konusunda destek talebinde bulunduklarını aktaran Bakan Kasapoğlu, kısa sürede tamamlanarak eğitime kazandırılan okulların açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

 

‘SPOR ile EĞİTİM İÇ İÇE OLMALI’
Eğitim-öğretimin öneminden bahseden Kasapoğlu, okulların sporla iç içe olması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanımız gençlere çok önem veren bir insan. Gençlerin yarınlara daha güçlü hazırlanmaları için çok önemli yatırımlar gerçekleştirildi. İnşallah bu okullarımız da geleceğin güçlü gençlerinin yetiştirilmesine öncülük yapacaklardır. Okullarımız en önemli mekanlarımız. Bu okullarımızın hayat dolu olmasını çok arzuluyoruz. Spor bizim çok önem verdiğimiz bir konu. Spor ile eğitimin iç içe olmasını hep arzuluyoruz. Buna yönelik proje ve planlarımız var. Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber yaptığımız ve yapacağımız çok güzel projelerimiz var. Günlük yaşamın bir parçası olarak spor yapılması lazım. Çocuklarımızın yetenekleri ölçüsünde spor branşlarına yönelmesini istiyoruz. Bu noktada bakanlığımıza ait tüm spor tesislerimizin, eğitim camiamızın her daim hizmetinde olduğunu bilin. Bu okullarımızda sporla ilgili malzeme ihtiyaçları varsa, destek olabiliriz. Sizler için ne yapsak az. Sizlerin çok iyi yetişmesini istiyoruz.


Buradaki spor teşkilatımıza da gerekli talimatı vereceğiz. Bu okullarımızın spor noktasında hiçbir eksiğinin kalmaması için tüm imkânları seferber edeceğiz. Kütüphanelerine kitap hediye edeceğiz. Bunun yanında bu üç okulda eğitim gören öğrencilerimizi Çanakkale'ye göndereceğiz.”
Konuşmasının ardından beraberindeki protokol mensuplarıyla 3 okulun toplu açılışını gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu, daha sonra Bekir Aksoy İlkokulu’nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.


Öğrencilerin hazırlayıp sunduğu Çorum yöresi halkoyunları gösterisinin de yer aldığı açılışta, öğrencilere Gençlik ve Spor Bakanlığı personelince kitap ve satranç takımı dağıtıldı.