Türk Müziğinin efsane isimleri arasında yer alan Barış Manço, ölümünün 20. yılında Çorum'da da anıldı. Çorum Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Barış Manço'nun birbirinden güzel eserlerini AHL Park AVM'de seslendirdi.


Barış Manço'nun repertuarından oluşan parçaları seslendiren Çorum Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri, AVM'yi gezemeye gelenlere nostaljik dakikalar yaşattı. 


Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü öğrencilerinden oluşan grup, Barış Manço'nun Kara Sevda, Gülpembe, Dağlar Dağlar, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, Unutamadım gibi iz bırakan şarkılarını seslendirerek izleyenlerden alkış aldılar. Öte yandan Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümü öğrencileri de Barış Manço'nun fotoğrafları ve şarkı sözlerinden oluşan dijital grafik sergisiyle sanatseverlerin nostaljik hatıralarının canlanmasına vesile oldular.
Okul Müdürü Adem Arslan, okulun adına yaraşır bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Sanat alanında milletimizin sevdiği ve bir değer olarak gördüğümüz Barış Manço'yu hatırlamak, hatırlatmak toplumsal sorumluluğumuzdu. Biz de öğrencilerimize bunu bir hedef olarak gösterirken sanatseverlere de bir nostalji yaşattık. Katılımları nedeniyle Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Avşar Karabaş’a, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.  (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi