M.BURAK YALÇIN
Yeniden Çorum Barosu başkanlığına seçilen Av. Kenan Yaşar, genel kurulda yaptığı konuşmada yapacakları 5 katlı müstakil baro hizmet binasında ihale aşamasına geldiklerini ifade etti.

Konuşmasında yapılacak olan adliye ek binasına da değinen Kenan Yaşar, önemli bir yol katettiklerini ve Belediyeden 1000 metrekare daha yer tahsis ettiklerini belirterek, “20 bin metrekarelik bir bina yapımı ki mevcut ana binadan 5 bin metrekare daha büyük bir bina için etüt çalışmalarına başladı” dedi.

5 katlı müstakil baro hizmet binasında ise ihale aşamasına geldiklerini ifade eden Yaşar, bir sonraki genel kurulu 330 kişilik konferans salonu olan yeni hizmet binalarında yapacaklarını söyledi.
Yaşar, yeni dönemde Baro Danışma Meclisini de tekrar aktif hale getireceklerini kaydetti.

Yanlışları düzeltmek, eksikleri tamamlamak ve daha güzeli, daha iyiyi avukatlarla tespit edip gerçekleştirmek için tekrar aday olduğunu vurgulayan Yaşar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Yaklaşık 3 yıl önce aday olduğumda meslek sorunlarımızın çözümü için yola çıktığımı sizlerle paylaşmış idim.  Seçim tarihinden beri, şahsım, Yönetim Kurulu arkadaşlarım, Disiplin Kurulumuz, Denetleme Kurulumuz, TBB Delegelerimiz ve Komisyon üyelerimiz ile bu sorunları çözmek için seferber olduk. Çözdüklerimiz oldu, çözemediklerimiz oldu. Biz bir sorun çözerken bizim dışımızdakilerden kaynaklı başkaca sorunların ortaya çıktığına şahit olduk.

Aynı anlayışla yanlışları düzeltmek, eksikleri tamamlamak ve daha güzeli, daha iyiyi sizlerle tespit edip gerçekleştirmek için tekrar adayım. Mesleğin başında bin bir sorunla uğraşan Genç Meslektaşlarım için adayım. Eksik projelerimizi tamamlamak için adayım. Yeni projeler ortaya koymak için adayım. Mesleğimize ilişkin yasal ve idari düzenlemelerde sizlerin haklarını çoğaltmak, sorunlarınızı gidermek için adayım. Seçimde oyunuza ihtiyacım kadar seçim sonrası Baro komisyonlarında sağlayacağınız katkıya da ihtiyacım var. Umarım esirgemezsiniz. Meslekte saygınlık ve birliktelik için, gücünü sizden alan, etkin-üretken bir baro için, “Baroda bir ilk olsun, Baroda birlik olsun” demiştim ve demeye devam ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi