EROL TAŞKAN
Hitit Üniversitesi, artarak devam eden başarısı resmi istatistiklere de yansıdı. URAP sıralamasında 68 sıra yükselerek 2 bin 274'üncü sıraya oturan Hitit Üniversitesi, bu başarısıyla bir kez daha gurur verdi.

Hitit Üniversitesi'nin, "Dünya Üniversitesi" sloganıyla başlayan yükselişi, 2018-2019 dünya sıralamasında artarak devam ederken, 25 bini aşkın üniversitenin yarıştığı sıralamada, gelinen noktanın önemine işaret ediyor.

 ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde Türk ve dünya üniversitelerini akademik performanslarına göre sıralamak amacıyla kurulan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, 2018-2019 yılı dünya sıralamasını açıkladı. 

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü'nden konu hakkında yapılan açıklamada, dünyada ki yaklaşık 25 bin yükseköğretim kurumu arasında ilk 2 bin 500'ünün sıralandığı URAP sıralamalarında Hitit Üniversitesi'nin geçen yıla oranla 68 sıra yükselerek 2 bin 274'üncü sırada yer alarak büyük bir başarı gösterdiği belirtildi. 
Fiziki ve bilimsel kariyer bakımından yarınlar adına Çorum'a umut katan Hitit Üniversitesi'nin daha güzel noktalara geleceği ümidi, toplumun tüm kesimlerinde de karşılığını buluyor.

 

Editör: Haber Merkezi