RECEP MEBET
Çorum merkeze bağlı Abdalata Köyü’nde ‘Tekke Komando’ adlı asker dizisi çeken Alaaddin Belli (14), “En büyük hayalim, başarılı bir yönetmen olmak” dedi.

Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci sınıf öğrencisi olan Alaaddin Belli, çektiği kısa filmleri Youtube kanalında yayınladığını ve büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Türk komandosunun terörle mücadelesini anlatan ‘Tekke Komando’ dizisinin ilk sezonunun 8 bölümden oluştuğunu anlatan Belli, Yunanistan’la yaşanan Doğu Akdeniz krizine atıfta bulunmak amacıyla özel bir bölüm de çektiğini kaydetti. Yakında sezon finali yapacağı dizinin yeni sezon çekimlerine 2021 yılı baharında başlayacağını açıklayan Belli, yapımcılığını üstlendiği tüm çalışmaların senaryo, kurgu, kostüm, efekt ve yönetmenliğini bizzat üstlendiğini dile getirdi.
Arkadaşlarının da rol aldığı dizi çekimlerinde en büyük desteği babası, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hasan Belli’den gördüğünü ifade eden genç yönetmen, şöyle konuştu:

“3-4 yıl önce arkadaşlarıma film çekme fikrimi açtım. Ancak hiçbiri bu fikre sıcak bakmadı. Bunun üzerine tek başıma ilk filmimi çektim. Oyunculuk yapacak kimse olmadığı için tüm karakterleri kostüm değiştirerek tek başıma canlandırdım. Çevremdeki büyüklerimin beğenisini kazanan bu çalışmayı Youtube’a yükledim. Daha sonra fikrime soğuk bakanlar bile yeni filmimde oynamak için adeta sıraya girdiler. 

Yaklaşık 30 kısa film çalışmasının ardından dizi film çekmeye karar verdim. ‘Tekke Komando’ adlı dizimizde, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele veren Türk komandosunu anlatmak istedim. Abdalata Köyümüzdeki mekanları, film seti olarak kullandım. Arkadaşlarımın katılımıyla oyuncu kadromuz da tamamlanmış oldu. Youtube kanalımızda izleyiciyle buluşan dizinin senaryo, yönetmenlik, kurgu, kostüm, efekt ve tüm tasarımlarını tek başıma yaptım. Bugüne kadar binlerce kez kizlenen diziyle ilgili yorumları dikkatle takip ediyor, eleştirilere göre kendimi geliştiriyorum.

Gerginleşen Türk-Yunan ilişkileri ve Doğu Akdeniz krizinin gündemde olduğu şu günlerde, Yunanistan’da Türk Bayrağı’na yapılan saygısızlığa tepki amacıyla özel bir sahne çektim. Yunan bayrağını indiren kahraman komandomuzun şehadet uğruna Türk bayrağını göndere çektiği bölüm büyük ilgi gördü.”

Tekke Komando dizisini izlemek isteyenleri Youtube kanalına davet eden Belli, çekimlerde görev alan arkadaşları ile destek veren isimleri de unutmadı. Belli, “Kadromuzda kameramanlarımız Okan Yandık ve Arda Belli’nin yanı sıra Tuygun Şahin, Recep Dalyan, Ramazan Bilgili, Mehmet Can Bilgili, Eray Süslü, Yakup Süslü, Berkay Gök, Muhammed Coşkun, Abdullah Koçak, Mustafa Koçak, Mustafa Ferah, Hüseyin Kurşuncu, İremsu Kurşuncu, Neslihan Paslı, Özgür Yandık, Samed Kağan Arlı, Serkan Paslı, Erdem Yağız Coşar ve Furkan Gök adlı arkadaşlarım rol aldı. Yaptığım çekimlerde en büyük desteği babam Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hasan Belli başta olmak üzere, Abdalata Köyü Muhtarı Ömer Arlı, Azra Mobilya’dan Muttalip ve Osman Şahin, Güven Koop Servis firmasından Sefa Paslı, Aslan Aydın’dan gördüm. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi