RECEP MEBET
Arinna Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısı dün Gezgin Hattuşa Kafe’de gerçekleşti.

“Başka bir sanat mümkün” sloganıyla kolları sıvayan Topluluk, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren pek çok ismi bir araya getirdi.
Topluluk adına konuşan Şair-Yazar Mehmet Öztürk, ‘Sanat Manifestosu’ başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Arinna Kültür ve Sanat Topluluğu olarak sanatın farklı disiplinlerinde üretim yapan insanlarla bir araya geldik.
Çorum'da yaşayan yazar, şair, halk ozanı, ressam, heykeltıraş, fotoğraf sanatçısı, karikatüristler, tiyatro yazarı, doğa severler, oyuncular seslerini ve sanatlarını birleştirdi.   
Hayatın her alanında sanat üreten, yüreği sanattan yana olan insanların rengarenk ortak sesi olmak için başladığımız yürüyüşte yaşadığımız topraklara nefes vermeye, umut katmaya geliyoruz.
Şehrimizde yaşayan '7 den 70’e herkesle sanat ve kültürümüzü ortaklaştırmak için, yaşadığımız şehre ve toplumla sanatı sanatçıyı buluşturmak için yan yana geliyoruz.
Sanat ve kültür alanındaki yozlaşmaya karşı, estetik beğeniyi yükseltmeye, doğaya ve hayata karşı daha sorumlu olmak için bir araya geliyoruz.
Hayatın bütün renklerini gökkuşağı gibi kucaklamak için bir araya geldik. Yaşadığımız toplumun kültürel ve sanatsal dünyasına renk katmak, söz söylemek, iyilik ve güzellikler katmak için bir araya geldik.
Sanat; özgürlük, umut, estetik, anlam ve kardeşliktir. ‘Başka bir sanat mümkün’ diyor, sanatın ve kültürün her alanında üretim yapan bütün güzel insanları aramıza bekliyoruz.”
Düzenlenen program müzisyenlerin sunduğu dinleti ile sona erdi.