M.BURAK YALÇIN
Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum’a Belediye olarak eğitim-öğretim konusunda büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, eğitimin öneminin farkında olan bir belediye olduklarını söyledi.


Çorum Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yemek verdi.
Önceki gün İnci Park’ta düzenlenen programa Belediye Başkanı Zeki Gül ile eşi Halime Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, kültür merkezlerinde çalışan eğitimciler ve öğretmenler katıldı.


Programın açış konuşmasını yapan Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, böyle bir günde eğitimcilerle bir araya gelmekten mutluluktan duyduğunu belirterek, “Hepiniz yüce gönüllü insanlarsanız. Güzel bir nesil yetiştirmek dileklerimle. Gününüzü kutluyorum” dedi.

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, “Öğretmenler Günü bizim için çok değerli. İyi ki varsınız. Öğrenme noktasında sürekli destek olan Belediye Başkanımız Zeki Gül’e teşekkür ediyorum. Fedakâr öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum” diye konuştu.


Son olarak kürsüye gelen Belediye Başkanı Zeki Gül de öğretmenlerin kutlu bir vazifeyi icra ettiklerini, çocukları geleceğe hazırladıklarını söyledi.
Dünyada her şeye değer biçilebileceğini fakat öğretmenliği ve öğretmenin eserine değer biçilemeyeceğini ifade eden Başkan Gül, “Peygamber Efendimiz; “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır buyuruyor ya!”. Bu sözün en yakın muhataplarından biri de öğretmenler olduğuna inanıyorum. Hepimizin hayatında, öğretmenlerimizin özel bir yeri var. Bildiklerimizde, öğrendiklerimizde; işimizde, ekmeğimizde, aşımızda, kişiliğimizin oluşmasında öğretmenlerimizin büyük emekleri var” şeklinde konuştu.


Öğretmenlik mesleğini, ideal, gaye ve bir hizmet mesleği olduğunu da vurgulayan Gül, konuşmasına şu ifadelere yer verdi: “İnancımız, anlayışımız; bizlere bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğunu söylüyor. İşte öğretmenler, meslek hayatları boyunca, hatta sonrasında da öğrencileri için, talebeleri için bunun yanında milleti ve memleketi için fedakârca hizmet ediyor. 


Öğretmenlik, irfanla çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktır. Öğretmenlerine, hocalarına, âlimlerine ve onların fedakârlıklarına ahde-vefa göstermeyen bir milletin geleceğinin de karanlık olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Biz de Çorum’a önemli eğitim kurumları kazandıran, eğitime – öğretime yönelik büyük yatırımlar yapan bir belediye olarak öğretmenlerimizin de, eğitimin öneminin farkında olan bir belediyeyiz. Bu konuda yaptığımız yatırımlar, eğitim – öğretimle ilgili çalışmalarımız faaliyetlerimiz, bu şehirde yaşayan insanlarımızın da özellikle takdir ettiği çalışmalar.


Ben şuna inanıyorum; güçlü bir toplum olabilmemiz için bireylerin de güçlü olması, bilgili olması gerekiyor. Bireyin güçlü olması da insanın yeteneklerini kullanabilmesine, kişiliğini bulmuş, başkalarına bağımlı olmadan yaşayabilen bir kişi olarak yetiştirilmesine bağlı. Biz de Çorum Belediyesi olarak, gençlerimize destek olmak, onların en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak amacıyla gerekli imkânları sunmaya gayret ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi